Learnit Training

Cursus ASL 2 Foundation

Applicatiemanagement omvat beheer, onderhoud en vernieuwing van applicaties. Dit verdient veel aandacht, omdat de vraag naar nieuwe applicaties groeit door nieuwe media en nieuwe technologieën. Ook gaan steeds meer organisaties samenwerken, wat leidt tot het koppelen van applicaties. Ook daar is applicatiemanagement van belang. De Application Services Library (ASL) biedt een framework voor het inrichten van application management. De unieke persoonlijke aanpak en de praktijkervaringen van onze trainers maken de training ASL 2 Foundation een uitstekende keuze.

ASL 2 Foundation

ASL is gestoeld op de best practices van professionals met jarenlange ervaring. Het kwalificatieprogramma ASL biedt een framework voor het inrichten van applicatiemanagement en applicatiebeheer. Met dit framework maakt u applicatiemanagement inzichtelijker en efficiënter. ASL beperkt zich tot het geven van richtlijnen voor het inrichten van processen en laat de inrichting van de beheerorganisatie geheel vrij. Hierdoor is het framework algemeen toepasbaar binnen de ICT-dienstverlening, onafhankelijk van de grootte van de organisatie.

Inhoud van de training

De training is erg praktijkgericht opgezet. In een efficiënt en degelijk programma van twee dagen wordt u volledig voorbereid op het officiële ASL 2 Foundation-examen. U krijgt hierbij actuele kennis aangereikt op het gebied van applicatiemanagement en -beheer, die u direct in de praktijk toepast. De bijeenkomsten zijn zeer afwisselend en uitdagend. U oefent concreet met praktijksituaties en tussen de bijeenkomsten werkt u aan opdrachten. De ASL-theorie wordt inzichtelijk gemaakt met verschillende oefeningen, waarbij uw trainer u uitstekend begeleidt tijdens de bijeenkomsten. Het programma is geheel opgesteld volgens de eisen aan het ASL Foundation-examen, waardoor u door Learnit Training volledig op wordt voorbereid.

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Introductie ASL 2 Foundation

 • Rol applicatiebeheer versus functioneel en technisch beheer ASL ten opzichte van ITIL en PRINCE2

Processen en ASL Framework

 • Procesmatig werken en ASL
 • Applicatiebeheer, -onderhoud en -vernieuwing vertaald naar verbindende, sturende en richtinggevende processen
 • Processen als planning & control, cost management, quality management en servicemanagement

Application cycle management

 • Application cycle management
 • Organisation cycle management
 • Relaties met andere beheervormen

ASL Framework

 • Gebruik van ASL in organisaties
 • Invoering van ASL
 • Effecten van ASL

Examentraining

 • Voorbereiding op EXIN-examen
 • Examentraining

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor mensen die in de dagelijkse praktijk met applicatiemanagement bezig zijn zoals applicatiebeheerders, functioneel en technisch ontwerpers, programmeurs, testmedewerkers, team- en projectmanagers. Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training; praktijkervaring en motivatie zijn minstens zo belangrijk.

Opmerking

Learnit gebruikt het meest actuele materiaal, dat perfect aansluit bij de exameneisen van het officiële ASL Foundation-examen.

Het ASL Foundation-examen wordt afgenomen door EXIN, het exameninstituut voor ICT'ers. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen en wordt dagelijks digitaal afgenomen. U wordt hierop uitstekend voorbereid. U kunt zich via EXIN digitaal aanmelden voor het examen. Bij een voldoende beoordeling ontvangt u van EXIN het officiële certificaat.

Uw investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

2 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 414,-

Subtotaal

€ 828,-

btw 21%

€ 173,88

Totaal incl. btw

€ 1001,88

Certificaat

Na afronding van deze training ontvangt u een Learnit-certificaat als bewijs van deelname.