Learnit Training

Cursus Heldere teksten schrijven

Schrijven kan bijna iedereen wel. Heldere teksten schrijven vraagt echter om specifieke vaardigheden. Moet u voor uw werk regelmatig een tekst afleveren, en worstelt u soms met talige kwesties als tekstopbouw, woordkeus, informatiedosering en zinsconstructie? Of weet u soms niet hoe u een grote hoeveelheid informatie moet benaderen? Heeft u, kortom, het gevoel dat u op taalgebied efficiënter te werk zou kunnen gaan? Dan is onze tweedaagse training Heldere teksten schrijven iets voor u.

In de training Heldere teksten schrijven leert u waaraan een goede, begrijpelijke tekst moet voldoen en hoe u deze criteria in uw eigen teksten kunt toepassen. De trainer laat zien hoe u een tekst zo praktisch mogelijk kunt benaderen, en hoe u hoofdzaken van bijzaken kunt scheiden. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen wordt duidelijk hoe u effectief en zonder omhaal kunt formuleren en hoe u een tekst logisch opbouwt. Tijdens de training gaat u aan de slag met zowel klassikale opdrachten als met teksten uit uw eigen dagelijkse praktijk.

Onderwerpen

  • Opbouw van een tekst
  • Efficiënt schrijven
  • Woordkeus
  • Het benaderen van (grote hoeveelheden) informatie
  • Doelgroepgericht schrijven

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen experimenteren met teksten en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat u daadwerkelijk ervaart wat het effect is van de manier waarop u schrijft. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij u uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en u zelf de vertaalslag te laten maken.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die regelmatig zakelijke teksten schrijven.

Voorkennis

Enige ervaring met het schrijven van zakelijke teksten en het hebben van taalgevoel is een pre. Bij aanvang van de training is het wenselijk enkele reeds geschreven teksten te tonen.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft u een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Uw investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

2 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 450,-

Subtotaal

€ 900,-

btw 21%

€ 189,-

Totaal incl. btw

€ 1089,-

Certificaat

Na afronding van deze training ontvangt u een Learnit-certificaat als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Heldere teksten schrijven is beoordeeld met een gemiddelde van 8.

“Algemene indruk is zeer positief. Organisatie is flexibel, de trainer heeft een goed programma opgesteld. Korte lesstof, vervolgens in de praktijk toepassen.” - Be­oor­de­ling: 7.8

R. Jongsma, Gemeente Weststellingwerf

“Duidelijke, plezierige en in de praktijk goed toepasbare cursus. Het blijft niet alleen bij heldere teksten schrijven maar ook een opfris stoomcursus spelling, heel verhelderend.” - Be­oor­de­ling: 9.1

A. Berisha, Wierden en Borgen