Learnit Training

Cursus Lichaamstaal

Ongeveer 70% van uw boodschap brengt u over met non-verbale communicatie. Lichaamstaal laat vaak meer zien dan u denkt, omdat het een directie reactie is op uw emoties en gedachten. Omdat dit veelal onbewust gebeurt, biedt inzicht in zowel eigen als andermans lichaamstaal aanknopingspunten voor het succesvol voeren van (zakelijke) gesprekken.

In de training Lichaamstaal leert u zich bewust te worden van uw eigen lichaamstaal, waardoor u kunt werken aan uw imago en meer controle kunt krijgen over wat u wilt uitstralen. Daarnaast leert u andermans lichaamstaal af te lezen, zodat u daar adequaat op in kunt spelen tijdens gesprekken.

Onderwerpen

  • Waarom is de eerste indruk zo ontzettend belangrijk?
  • Zenden en ontvangen
  • Uw eigen lichaamstaal beter leren kennen en aanpassen
  • Andermans lichaamstaal herkennen en decoderen
  • Hoe ziet incongruentie tussen het gesproken woord en lichaamstaal eruit?

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat u daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij u uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en u zelf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die meer inzicht willen krijgen in hun eigen lichaamstaal en het effect daarvan op anderen, hun lichaamstaal willen verbeteren en/of onzeker zijn over de manier waarop ze zichzelf presenteren en daar verandering in willen aanbrengen.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze training.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft u een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

2 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 450,-

Subtotaal

€ 900,-

btw 21%

€ 189,-

Totaal incl. btw

€ 1089,-

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Lichaamstaal is beoordeeld met een gemiddelde van 8.5.

“Er werd niet alleen vast gehouden aan het les materiaal maar ook goed op indivudele vragen ingegaan. De trainer was flexibel.” - Be­oor­de­ling: 7.8

P. van Hilten, Dunavie

“Ik heb deze traning één op één gedaan en dat was voor mij de eerste keer. Dit is mij zeer goed bevallen en kan ik iedereen aanraden!” - Be­oor­de­ling: 8

L. Oudshoorn-Pijl, Dunavie

“Ik vond het een prettige training, vooral omdat het in mijn geval een privé-training was. Ik heb het als een waardevolle dag ervaren.” - Be­oor­de­ling: 9

L. Vink, DSW