Learnit Training

Cursus Netwerkgesprekken

Feit is dat de meeste vacatures eerst intern worden gevuld, omdat deze methode goedkoper is dan het plaatsen van een advertentie en de kandidaat in dat geval al meer vertrouwen opwekt bij de werkgever dan een 'wildvreemde'. Het opbouwen van een goed netwerk is daarom onontbeerlijk als u op zoek bent naar een nieuwe baan. Door middel van netwerken leert u zowel de bedrijfstak als de organisatie waar u voor zou willen werken kennen. Door bewuster deel te nemen aan netwerkbijeenkomsten, kunt u meer uit uw gesprekken halen dan u wellicht voor mogelijk houdt.

In de training Netwerkgesprekken leert u de kneepjes van het échte netwerken. Netwerken is immers te leren, en lang niet zo lastig als u misschien denkt. Na afloop van de training weet u op welke manieren u kunt netwerken, hoe u een gesprek op een natuurlijke manier aanknoopt, heeft u antwoord gekregen op uw vragen en onzekerheden en heeft u voldoende geoefend om zelf het veld in te gaan. Op deze manier zult u zelf in staat zijn uw opgebouwde netwerk te vergroten en optimaal in te zetten.

Onderwerpen

 • Een gesprek beginnen
 • De aardigheidsfactor: hoe ben ik een interessante gesprekspartner?
 • Communicatie en uitstralen wat u uit wilt stralen
 • Vraagtechnieken
 • Gespreksonderwerpen
 • De overtuigingsfactor
 • EHBN (Eerste Hulp Bij Netwerken)
 • Netwerkplekken
 • Kritieke momenten in het netwerkgesprek
 • The big fish: een interessante netwerkpartner zoeken
 • Gespreksmodel: SOS

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat u daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij u uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en u zelf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die middels een netwerk (ander) werk willen zoeken, hun klantenkring willen uitbreiden of zich willen oriënteren binnen een andere sector of branche.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze training

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft u een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Opmerking

Zie ook onze e-learning Netwerken.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

1 dag

Prijs per dag (excl. btw)

€ 450,-

Subtotaal

€ 450,-

btw 21%

€ 94,50

Totaal incl. btw

€ 544,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.