Learnit Training

Cursus Base Basis

"Orde op zaken stellen"

Grote hoeveelheden gegevens voelen zich goed in een database. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een gerichte mailing maken. U voegt daarvoor een standaardbrief samen met een specifieke reeks adressen. Of u kunt overzichten van voorraadgegevens maken. Wilt u ze per soort of per filiaal weergeven? Allemaal geen probleem. Base is een toegankelijk database programma. Het vereist geen programmeerwerk om een database op te zetten en u heeft al snel een werkende database.

Hoe?

In deze training leert u stap voor stap een database te bouwen en te gebruiken. U leert een goede gebruikersinterface te maken. Hiermee kunnen gegevens handig ingevoerd en opgezocht worden. U leert hoe u gegevens kunt selecteren, combineren en in overzichten weergeven. En u leert de database te gebruiken om dubbele en foute gegevens te voorkomen. Al uw gegevens zijn dus ordelijk en veilig opgeslagen en ze zijn trefzeker terug te vinden. Na afloop van de training kunt u uw eigen database maken, op maat en precies zoals ú hem hebben wilt.

Onderwerpen:

  • Base introductie
  • Relationele databases
  • Tabellen
  • Data invoer
  • Formulieren
  • Query's
  • Rapporten
  • Gegevens combineren
  • Gegevens importeren
  • Andere databronnen gebruiken

Voorkennis

Basiskennis van uw besturingssysteem.

Opmerking

Base maakt deel uit van het gratis OpenOffice.org software pakket. Dit uitgebreide pakket bevat toepassingen voor alle dagelijkse kantoorwerkzaamheden. U kunt ermee tekstverwerken, rekenen (spreadsheets), presentaties maken, afbeeldingen bewerken, data beheren en wetenschappelijke formules invoegen. De training is geschikt voor zowel nieuwe gebruikers als mensen die overstappen van een ander pakket zoals MS Office. NB 1. Base is aanwezig in versies 2.0 en hoger van OpenOffice.org. In oudere versies is een kleinere databasefunctionaliteit aanwezig. NB 2. Om Base te gebruiken moet de Java Runtime Environment van Sun geïnstalleerd zijn. Deze kunt tegelijk met OpenOffice.org installeren, of gratis downloaden van www.java.com.

Lesvorm

De training wordt aangeboden op basis van onze Open Leervorm-lesmethodiek. Dat betekent dat u onder actieve begeleiding van onze trainer zelfstandig aan het werk gaat om u de stof eigen te maken. Zo kunt u in eigen tempo uw leerdoelen behalen zonder daarbij gehinderd te worden door het snellere of langzamere tempo van uw medecursisten. Uiteraard ziet onze trainer erop toe dat u op schema blijft en uw leerdoelen behaalt. Deze leervorm biedt ruimte aan een stuk maatwerk. U krijgt de gelegenheid om voorbeelden uit uw eigen praktijk en IT-omgeving in te brengen en zodoende nog specifieker te leren. meer...

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

2 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 325,-

Subtotaal

€ 650,-

btw 21%

€ 136,50

Totaal incl. btw

€ 786,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.