Learnit Training

Cursus Personeelsmanagement

Als personeelsmanager heeft u twee partijen tevreden te houden met elk hun eigen belangen. Aan de ene kant heeft u te maken met personeel dat een goed salaris en arbeidsvoorwaarden wil. Aan de andere kant staat de directie, die juist goed functionerende arbeidskrachten wil tegen lage kosten. Aan u de uitdagende taak hier de juiste balans in te vinden.

In de training Personeelsmanagement leert u alles wat een personeelsmanager moet weten om die verschillende belangen zo goed mogelijk te behartigen. In de training wordt er veel aandacht besteed aan het selectieproces. Leer hoe u de geschikte werknemer voor de juiste functie aanneemt en bespaar uw bedrijf hiermee tijd, geld en energie. Het voeren van functionerings- en selectiegesprekken komt uitgebreid aan bod. Problemen die u bij uw personeel opmerkt analyseert u en bouwt u om tot een advies. Wij leren u hoe u dit advies het beste aan de directie over kunt brengen.

Naast oefenen met praktijksituaties komt er ook theorie aan bod die onmisbaar is voor een personeelsmanager. We besteden aandacht aan arbeidsrecht en aan de belangrijkste sociale wetgeving. Na deze driedaagse training bent u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vakgebied en weet u rekening te houden met ieders belangen, waaronder natuurlijk ook die van u zelf!

Onderwerpen

  • Inzicht vergaren in de functie van personeelsmanager
  • Medewerkers op de juiste plek binnen een organisatie plaatsen
  • Slim inspelen op in- en uitstroom van medewerkers
  • Medewerkers motiveren en stimuleren voor betere resultaten
  • Functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren
  • Selectie- en slechtnieuwsgesprekken voeren
  • Inzicht vergaren in relevant arbeidsrecht en sociale wetgeving
  • Verschillende HRM technieken toepassen
  • Trends in het personeelsmanagement

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat u daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij u uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en u zelf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor iedereen die verantwoordelijk is voor de PO bij een organisatie of bedrijf.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze training.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft u een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

3 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 450,-

Subtotaal

€ 1350,-

btw 21%

€ 283,50

Totaal incl. btw

€ 1633,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Personeelsmanagement is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.