Learnit Training

Cursus PRINCE2® Fasttrack

Deze gecombineerde training PRINCE2® Foundation en Practitioner brengt u de elementaire principes bij van PRINCE2®, een op de praktijk gebaseerde methode om projecten te managen. PRINCE2® staat voor PRojects IN Controlled Environments en is internationaal gezien een veelgebruikte projectmanagementmethodiek, waarbij de nieuwste inzichten en projectervaring van de gebruikers hebben geleid tot de nieuwste versie, die eind 2009 is gelanceerd. Deze training is een uitdaging voor alle projectleiders en -managers die een verdere verdieping zoeken op het gebied van kennis en toepassing van de PRINCE2®-methode. Tijdens deze training wordt u door zeer deskundige en ervaren trainers opgeleid om de examens PRINCE2® Foundation en Practitioner met succes te kunnen afronden. Deze training wordt gegeven door een van de grootste en meest ervaren PRINCE2®-trainingsinstituten in Nederland.

Aan bod komt

De training wordt verzorgd door ervaren trainers met veel kennis van de PRINCE2®-projectmanagementmethode. De training start met de basis van PRINCE2® Foundation. U leert direct de elementaire kennis en inzichten van het werken met PRINCE2®. De nadruk ligt net als in de officiële examens op de 7 PRINCE2®-thema's: business case, organisatie, kwaliteit, plannen, risico, wijziging en voortgang. Uiteraard komen ook de 7 principes, 7 processen en 26 management products van PRINCE2® aan de orde. Gedurende de training leert u naast de theorie de praktijksituatie goed kennen door het maken van opdrachten aan de hand van een case. De volgorde van de training is conform het "natuurlijke verloop" van een project. Er wordt veel gebruikgemaakt van praktijkopdrachten op basis van een scenario. Met praktijkopdrachten worden de essentiële elementen verdiept. Het scenario beschrijft een onderneming die een veranderingsproces moet doorlopen, waarvoor de deelnemers de aangewezen projectmanager is. Het scenario maakt gebruik van alle mogelijke invloeden en belanghebbenden in een project. De opdrachten worden zowel in groepsverband als individueel gemaakt.

Doelgroep

Deze training is speciaal ontwikkeld voor medewerkers met minimaal enkele jaren projectervaring in de rol van programmamanager, projectmanager of teammanager. De training is ook zeer interessant voor diegenen die behoefte hebben aan een doelgerichte projectmanagementmethode, die rekening houdt met de continu veranderende omstandigheden rondom projecten. De training vormt een uitstekende verdieping van de kennis en toepassingen van de PRINCE2®-methode.

Officieel erkend

De trainer is officieel erkend als Accredited Training Organisation (ATO) door de Association Project Management Group (APMG) op het gebied van PRINCE2®.

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

De 7 thema's van PRINCE2®:

 • Voortgang: opfrisopdracht
 • Organisation: welke persoon uit de case is geschikt voor welke PRINCE2®-rol?
 • Business case: onder andere een opdracht over de inhoud
 • Quality: opdrachten over de project product description (PPD), quality management strategy (QMS) en quality review (QR)
 • Plan: inhoud van een plan, product based planning
 • Risk: met risicomaatregelen, risk register
 • Change: change control procedure, inhoud configuration en item records

De 7 processen van PRINCE2®:

 • Processen: "managing a stage boundary" en "closing a project"

Werkwijze:

 • Workpackage: opstellen van een workpackage
 • Exception report: opstellen van een exception report

26 Managementproducten:

 • Afspraken, registers, rapportages, en dergelijke, die noodzakelijk zijn voor het managen van een project

Examentraining:

 • Oefenexamens Foundation
 • Oefenexamen Practitioner
 • Examentips

Voorkennis

Voor deze intensieve training zijn geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. De training is gericht op HBO werk- en denkniveau en ervaring met het managen/leiden van projecten.

Opmerking

De training vormt een voorbereiding op de PRINCE2® Foundation- en Practitioner-examens. U krijgt aan het eind van de training proefexamens aangeboden, inclusief antwoorduitwerkingen. Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname. U kunt zich apart inschrijven voor de officiële examens. Heeft u beide officiële examens met goed gevolg afgelegd, dan ontvangt u de officiële en internationaal gewaardeerde certificaten "PRINCE2® Foundation" en "PRINCE2® Practitioner".

Uw investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

4 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 522,-

Subtotaal

€ 2088,-

btw 21%

€ 438,48

Totaal incl. btw

€ 2526,48

Certificaat

Na afronding van deze training ontvangt u een Learnit-certificaat als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus PRINCE2® Fasttrack is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.