Learnit Training

Cursus RSS (Real Simple Syndication)

Omschrijving

Really Simple Syndication (RSS) maakt het mogelijk om met behulp van XML en eventueel PHP uw site te voorzien van een nieuwsdienst. Menig veilingsite, weblog of nieuwssite maakt gebruik van RSS, maar ook voor uw website is RSS aan te raden, indien u geïnteresseerd bent in verbeterde klantenbinding.

Het principe is simpel: Sites stellen 'feeds' beschikbaar met omschrijvingen en links naar nieuwe content. De sitebezoeker kiest feeds en bekijkt ze met een 'reader'. Vervolgens bezoekt hij/zij de bijbehorende website als een item zijn/haar belangstelling wekt. RSS is daarmee een prettige en duurzame verbinding tussen website en gebruiker. In één oogopslag blijven uw sitebezoekers namelijk op de hoogte van de laatste content en nieuwtjes.

Na het volgen van deze korte, maar intensieve training kunt u de RSS technologie effectief toepassen en optimaal gebruiken in uw websites. U heeft een helder beeld van de mogelijke toepassingen en kent de technische aspecten goed. U weet hoe uw feeds moet opbouwen, welke standaarden er zijn, en wat er allemaal met feeds gedaan kan worden.

Inhoud

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod :

  • Introductie RSS
  • Introductie XML
  • Feeds, Kanalen en Items maken
  • Feed Readers gebruiken
  • Feeds integreren in uw website

Opmerkingen

De cursus wordt in het Nederlands gegeven, het cursusmateriaal krijgt u mee naar huis.

Tijdens de training werkt u op PC's, maar de training is ook geschikt voor MAC gebruikers.

Lesvorm

De training wordt aangeboden op basis van onze Open Leervorm-lesmethodiek. Dat betekent dat u onder actieve begeleiding van onze trainer zelfstandig aan het werk gaat om u de stof eigen te maken. Zo kunt u in eigen tempo uw leerdoelen behalen zonder daarbij gehinderd te worden door het snellere of langzamere tempo van uw medecursisten. Uiteraard ziet onze trainer erop toe dat u op schema blijft en uw leerdoelen behaalt. Deze leervorm biedt ruimte aan een stuk maatwerk. U krijgt de gelegenheid om voorbeelden uit uw eigen praktijk en IT-omgeving in te brengen en zodoende nog specifieker te leren. meer...

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

1 dag

Prijs per dag (excl. btw)

€ 350,-

Subtotaal

€ 350,-

btw 21%

€ 73,50

Totaal incl. btw

€ 423,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus RSS (Real Simple Syndication) is beoordeeld met een gemiddelde van 8.2.