Learnit Training
« Terug naar alle thema's

Trainingen Microsoft

Cursusnaam Duur

“Als bedrijf naar de SharePoint Fundamentals training geweest. Door het uitkiezen van de juiste training zijn wij op het ons gewenste niveau gebracht. Er worden opgeschoonde laptops en trainingsomgevings gebruikt wat heerlijk is. Daarnaast was de locatie met het openbaar vervoer prima te bereiken. Niet zomaar een opgezette training dus :-)” Training: SharePoint 2013 Content Management: Fundamentals - Beoordeling: 8

C. Pieters, Hexion B.V.

[link]

De 8 handigste Office 2016-features

Microsoft Office, voor velen beter bekend als Word, Excel, Powerpoint, Access en Outlook, is voor de editie van 2016 nog eens in een compleet nieuw jasje gestoken. Zoals in elke nieuwe versie zijn er heel wat veranderingen doorgevoerd, en we zetten de 8 handigste hiervan graag voor u op een rijtje.

1. Real-time co-auteurschap

Op een efficiënte manier samenwerken is één van de hoofddoelstellingen van Microsoft Office 2016. Het zal u dan ook niet verbazen dat u vanaf deze versie met verschillende personen gelijktijdig aan eenzelfde document kan werken. Terwijl u de eerste alinea in uw Word-document alvast naleest, kan uw collega ondertussen verder schrijven aan de volgende alinea's, zonder dat jullie werk door de ander overschreven wordt. Hetzelfde geldt overigens voor Powerpoint, maar Word heeft nog een uniek extraatje: hier kan u mekaar zelfs in real-time zien typen.

2. Grotere bestanden verzenden

Uw Powerpoint-presentatie van 300mb even per mail verzenden? Dat is geen enkel probleem meer in de nieuwe outlook. Zodra u een Office 2016 product als bijlage aan een mail toevoegt, wordt die omgezet in een link waarop de ontvanger het bestand makkelijk kan downloaden. De enige voorwaarde hiervoor is dat het bestand al gesynchroniseerd is met een OneDrive account of een Sharepoint map.

3. Smart Lookup

De Smart Lookup functie zorgt ervoor dat u Word, Excel of Powerpoint niet meer moet verlaten wanneer u de betekenis van een woord in uw document wil opzoeken. U selecteert simpelweg het woord in kwestie, klikt rechts en selecteert vervolgens de optie "Smart Lookup". De resultaten die u voorgeschoteld krijgt, worden gegenereerd door Bing, en zullen in een "insights" tab te zien zijn binnen uw document.

4. One-click forecasting

Excel-ninja's zullen deze feature zonder twijfel tot hun favorieten rekenen. In de grafieksectie van Excel, kan u nu met een simpele muisklik voorspellingen tevoorschijn toveren. Microsoft gebruikt hiervoor naar eigen zeggen het standaard "Exponential Smoothing algoritme (ETS) om effectief betrouwbare prognoses te tonen.

5. Skype-integratie

Zoals eerder al aangegeven is efficiënt samenwerken heel erg belangrijk in Office 2016, en dat bewijst ook de Skype-integratie in de verschillende desktop apps. Hierdoor kan u binnen Word, Excel of Powerpoint een Skype-gesprek opstarten, en dit zowel met Instant Messaging, voice calls en video calls. Maar u kan ook zonder het document te verlaten, uw scherm delen via Skype.

6. Office Groups in Outlook

Dit is misschien wel de minst besproken nieuwigheid van Office 2016, maar daarom zeker niet de minst handige. Dankzij Office Groups is het voor eens en voor altijd gedaan met traditionele distributielijsten of onoverzichtelijke mailconversaties. U kan de collega's met wie u samenwerkt nu handig samenbrengen in één groep, die over een gedeelde inbox, kalender, bestandsopslagplaats en zelfs geïntegreerde OneNotes notities beschikt.

7. Nieuwe grafieken

Voor wie is uitgekeken op de standaard grafieken in Microsoft Office, is er goed nieuws. Er zijn namelijk nieuwe grafiektypes toegevoegd die u moeten helpen om financiële of hiërarchische data beter te visualiseren.

8. Betere cross-device ondersteuning

Tot slot zet Office 2016 ook een grote stap voorwaarts in de cross-device ondersteuning van de verschillende programma's. Uw Word-document aanmaken op uw smartphone, bijwerken op uw tablet en de finishing touch toevoegen op uw pc, het kan allemaal eenvoudiger dan ooit tevoren.