Learnit Training
« Terug naar alle thema's

Trainingen Informatiemanagement

Informatie is alleen waardevol als het op een goede manier wordt overgedragen en daar draagt een sterke informatievoorziening via een krachtig raamwerk aan bij. Heb je behoefte aan meer expertise op het gebied van informatiemanagement? Learnit Training is al jaren gespecialiseerd in het geven van gedegen trainingen op het gebied van BiSL/ITIL/ASL.

[link]

4 Apps die jou helpen om een goede notulist te worden

Ken je dat onzekere gevoel, wanneer je een vergadering ingaat waarbij jij moet notuleren? Een aantal gedachten die door je hoofd kunnen flitsen zijn onder andere “moet dat verslag nou wel of niet uitgebreid uitgetypt worden” of “ik hoop maar dat ik het tempo bij kan houden”. Geen zorgen, dit zijn namelijk helemaal geen gekke gedachten. Wil je goed voorbereid zijn op een vergadering waar je moet notuleren, dan is het handig om goed voorbereid aan tafel te schuiven. Pen en papier zijn tegenwoordig niet meer zo populair om te notuleren, bijna iedereen gebruikt een laptop, tablet of mobiele telefoon. Maar wist je dat er tegenwoordig ook Apps bestaan die het notuleren net wat gemakkelijker maken? In deze blog worden 4 veelgebruikte Apps tijdens het notuleren besproken!

1. Soundnote (voor IPad en MAC)

Heb je moeite om snel mee te typen tijdens vergaderingen? Dat is verleden tijd met de App Soundnote! Deze App neemt de vergadering namelijk op, terwijl jij aan het typen bent. Als je achteraf de notulen wilt uitwerken, maar je bijvoorbeeld even vergeten bent wat de reactie van de directeur op een bepaald discussiepunt was, dan klik je gewoon op een woord uit je aantekeningen over dat actiepunt. De App speelt dit geluidsfragment dan direct af. Super handig toch?!

2. IBABS (voor Android, IOS en Windows)

IBABS is een App die is ontwikkeld met de gedachte dat je papierloos zou kunnen vergaderen. Deze App beschikt namelijk over een geautomatiseerde en overzichtelijke agenda die perfect aansluit op je eigen agenda. Bovendien kun je actiepunten handig verdelen onder collega’s en kun je besluiten direct invoeren; je hebt er later dus geen omkijken meer naar. Wat ook handig is: zonder WiFi kun je al je bestanden, notulen en aantekeningen openen in deze App.

3. Office Lens App (voor Android, IOS en Windows)

Soms worden er aantekeningen gemaakt op een whiteboard of neemt iemand een geprint document mee naar een vergadering die je graag in je notulen zou willen opnemen. Hoe pak je dit slim aan? Met de Office Lens App ben je in staat om documenten snel en eenvoudig ter plekke in te scannen. Omdat deze App speciaal is ontwikkeld om foto’s van bijvoorbeeld een whiteboard te maken, heb je geen last van rare schaduwen op je foto’s. Bovendien kun je deze documenten ook gelijk aan je Word document of PowerPoint bestand toevoegen.

4. MindMeister (voor Android, IOS en Web)

MindMeister is een App waarmee je gemakkelijk gezamenlijk met je collega’s een mindmap kan maken. Wat is het voordeel van een online mindmap, als je er ook gewoon een op een whiteboard kan tekenen? Voor degene die notuleert, kan het veel tijd en extra werk schelen. Niet alleen kun je gemakkelijk persoonlijke notities toevoegen tijdens een vergadering, ook kun je foto’s en filmpjes van bijvoorbeeld YouTube toevoegen aan je mindmap. Je mindmap is nog nooit zo compleet en up-to-date geweest met de MindMeister App!

Naast een goede voorbereiding voordat je gaat notuleren, zijn er ook tijdens het notuleren een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten als je goede notulen wilt afleveren. Wil je graag weten hoe een goede notulist te werk gaat? Schrijf je dan hier in voor ons gratis webinar Notuleren, zo maak je het leuk! Wil je daarnaast getraind worden om de perfecte notulen af te leveren en ook praktische tips ontvangen over hoe je dit aanpakt? Dan is onze cursus Notuleren: efficiënt en resultaatgericht echt wat voor jou! Klik hier voor meer informatie.

[link]

De 5 rapporten van Google Analytics uitgelegd

Big Data is de laatste jaren een veelgehoorde term in de marketing en IT wereld. Door handig gebruik te maken van Big Data kan je namelijk belangrijke informatie en inzichten verkrijgen die je bedrijf kunnen helpen de marketingstrategie te verbeteren. Een tool die veel bedrijven hiervoor gebruiken is Google Analytics. Altijd al willen weten hoe Google Analytics precies werkt en wat je ermee kan doen? Hieronder worden de 5 rapporten in hoofdlijnen uitgelegd!

De rapporten

De 5 (hoofd)rapporten die Google Analytics weergeeft:

  • Realtime: de naam van het rapport verklapt het al, want dit rapport geeft je de meest actuele data. Dus ben je benieuwd welke bezoekers op dit moment op je website te vinden zijn of wil je weten welk item op je website nu hot is? Pak het rapport realtime er dan maar bij!
  • Doelgroep: marketeers zullen de termen “doelgroep formuleren” of “segmenteren” bekend voorkomen. Met het doelgroep rapport ben je in staat om te bekijken uit welke plaats je bezoekers komen of welke leeftijd je bezoekers hebben. Lees alles over je doelgroep met behulp van dit rapport.
  • Acquisitie: welke campagnes op je website doen het goed en welke campagnes kun je beter stopzetten? Het acquisitie rapport geeft je direct inzicht in je eigen marketing- en campagne activiteiten. Ook als je geïnteresseerd bent in het vergelijken van je verschillende bezoekerskanalen, biedt dit rapport een uitkomst.
  • Gedrag: dit rapport kan je alle informatie geven over het gedrag van jouw unieke bezoekers. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan informatie over hoe lang bezoekers bijvoorbeeld op je website blijven of op welke specifieke pagina bezoekers het kortste kijken.
  • Conversies: het laatste rapport draait volledig om resultaten. Resultaten van alles waarin jij mogelijk geïnteresseerd bent. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel bezoekers product X kopen of hoeveel bezoekers zich registreren op jouw website. Kortom, wil je bekijken of je doelstellingen zijn gehaald of welke je kan verbeteren? Het rapport conversies heeft het antwoord voor je!

De 5 hoofdrapporten die Google Analytics je geeft, bestaan uit vele kleine subrapporten waar je nog veel meer informatie kan vinden. Conclusie: door handig gebruik te maken van Google Analytics kan je je bedrijfsstrategie optimaliseren!

Cursus Google Analytics

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar Google Analytics en zou je hier graag meer over willen leren? Klik dan hier voor meer informatie over onze eendaagse training Google Analytics Basis.

[link]

SQL: de programmeertaal die in populariteit blijft toenemen

Ben jij geïnteresseerd in de IT? Dan heb je de term Structured Query Language (SQL) misschien wel eens voorbij zien komen. Na meer dan 40 jaar is SQL nog steeds één van de meeste populaire programmeertalen. Vooral als je net om de hoek komt kijken in de IT wereld, biedt het gebruik van SQL een uitkomst. SQL kun je beste omschrijven als een taal die je in staat stelt om gewenste informatie uit een database te halen. Maar waarom is SQL zo populair? Na het lezen van deze blog weet je waarom SQL door veel mensen in de IT wereld wordt gebruikt!

Hoe werkt SQL?

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die data verzamelen en uit die data kunnen bedrijven vervolgens weer de gewenste gegevens filteren. Maar hoe kom je precies aan die gegevens? Daarvoor heb je een programmeertaal als SQL nodig. SQL kan je zien als een taal om te communiceren met je eigen (relationele) database. Door middel van verschillende ‘commands’ ben je in staat om gegevens naar keuze uit een database te filteren, aan te passen of te verwijderen. Wil je bijvoorbeeld alleen de gegevens van mannen opvragen uit je database? Met de command ‘WHERE’ vraag je deze gegevens zo op. Wil je de gegevens in je database juist sorteren op achternamen? Dan is de command ‘ORDER BY’ handig!

Webinar en cursus over SQL

Learnit biedt de mogelijkheid aan om een korte introductie webinar SQL te volgen, waarin een aantal belangrijke ‘commands’ worden besproken en toegelicht. Ben jij geïnteresseerd in het leren van deze programmeertaal? Schrijf je dan nu in voor ons gratis webinar SQL, actueler dan ooit! Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om een cursus SQL Basis te volgen op diverse trainingslocaties. Benieuwd naar onze tweedaagse cursus SQL Basis? Klik dan hier. Ben je al bekend met SQL en wil jij nog meer leren over deze programmeertaal? Dan is onze cursus SQL Vervolg echt wat voor jou!

SQL in de praktijk

Dit zijn drie praktijkvoorbeelden waarbij SQL van pas kan komen als je werkzaam bent in de IT wereld:

  • SQL kan worden gebruikt om bepaalde gegevens te behouden of juist te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan gegevens opslaan van iemand die een account aanmaakt in je webshop. Wel zo handig als die gegevens bewaard blijven toch?
  • Door SQL te gebruiken kan je de data van verschillende tabellen combineren met een simpele command. Dit gaat een stuk sneller dan handmatig de gegevens samenvoegen.
  • Daarnaast kan je gemakkelijk bestaande gegevens in je database aanpassen met behulp van SQL. Stel bijvoorbeeld dat een klant zijn adres wil wijzigen. Het kan in zo’n geval handig zijn voor je eigen administratie om dit adres ook in je database aan te passen.
  • Enthousiast geworden? Geef je dan snel op voor het webinar over SQL op 15 oktober 2020!