Learnit Training

Cursus AutoCAD Basis

Met de AutoCAD basistraining leer je snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD en AutoCAD LT. De basiscursus is zo opgezet dat de kennis direct eigen gemaakt kan worden. Er is daarbij voldoende tijd en ruimte voor begeleiding en het maken van oefeningen. De basiscursus duurt vier dagen, verspreid over meerdere weken. Het voordeel hiervan is dat je in de tussenliggende dagen de geleerde stof kunt herhalen en toepassen in je dagelijkse werk. Doordat je gedurende deze basistraining veel oefeningen maakt, leer je snel zelfstandig te werken met de CAD software. De geleerde CAD kennis pas je op deze manier snel toe in de praktijk en op je eigen werkvloer..

De cursus wordt gegeven in de laatste versie van AutoCAD. Heb je een oudere versie van AutoCAD? In overleg kan de cursus ook worden verzorgd voor oudere versies.

Doelstelling

Na het volgen van de basiscursus AutoCAD kun je zelfstandig en op een correcte manier een twee dimensionale (2D) tekening maken en afdrukken. Nadat je de cursus met succes heeft afgerond ontvang je een officieel Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

De training is dusdanig opgezet dat de kennis snel eigengemaakt kan worden. Er is daarbij voldoende tijd voor begeleiding en het maken van oefeningen.

Inhoud

Tijdens de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Gebruikersinterface van AutoCAD
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen)
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek etc.)
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen etc.)
  • Het gebruik van lagen in een tekening
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen
  • Het maken van blokken
  • Het afdrukken (Modelspace en Paperspace)

Doordat je tijdens deze cursus aan de slag gaat met veel oefeningen, leer je snel zelf te werken met AutoCAD.

Voorkennis

Je hoeft geen kennis van AutoCAD of AutoCAD LT te hebben; jouw eigen vakkennis is voldoende. Wel wordt aanbevolen dat je enige algemene kennis en ervaring met de computer hebt.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Voor de trainingen beschikt Learnit in heel Nederland over goed ingerichte trainingsruimtes. Tijdens de training kun je onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en water. Bij een dagtraining zit een lunch inbegrepen.

Voorkennis

Enige algemene kennis en ervaring met de PC en Windows wordt aanbevolen voordat men kan beginnen aan deze AutoCAD cursus.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

4 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 250,-

Subtotaal

€ 1000,-

btw 21%

€ 210,-

Totaal incl. btw

€ 1210,-

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus AutoCAD Basis is beoordeeld met een gemiddelde van 8.3.