Learnit Training
Cursus BIM Management
 • Kleine groepen
 • Covid-19 veilig
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

Cursus BIM Management

Na het volgen van onze BIM Management cursus ben je in staat om voor je eigen organisatie de BIM-doelen te benoemen en deze te vertalen in randvoorwaarden (en eisen) voor de interne- en externe organisaties. Ook leer je deze doelen te bewaken en de implementatie van BIM aan te sturen.

De BIM Manager richt zich vooral op de beleidsmatige zaken en implementatievraagstukken op het niveau van de staande organisatie. Deze BIM Management cursus verstrekt inzicht en geeft uitleg over de diverse mogelijkheden die BIM biedt. Je krijgt de juiste kennis van het BIM proces, gedoceerd voor je rol als BIM Manager. Je ervaart daarbij de kansen die deze nieuwe manier van werken met zich mee brengt. De training is gericht op de beantwoording van de (beleids)vragen over de implementatie van BIM op het niveau van het bedrijf.

Doelstelling van de BIM cursus

Je ontwikkelt een helikopterview van het BIM landschap. Je bent in staat het BIM proces in hoofdlijnen te omschrijven en je bent bewust van de (on)mogelijkheden. Je maakt weloverwogen keuzes omtrent de aanschaf van hard- en software, opleidingen en de aanpassingen aan de IT infrastructuur die nodig zijn voor de implementatie van BIM. Daarnaast ben je in staat om de BIM regisseurs (projectleiders) te ondersteunen in de BIM aspecten van hun taak. Ook krijg je een overzichtelijk totaal beeld van de bijkomende uitwisselingsmogelijkheden met ketenpartners en de mogelijkheden van de Clash Controle.

Inhoud

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Informatie techniek in het BIM proces.
 • De do’s and don’ts van het BIM proces.
 • De contractvorming in het bouwproces.
 • De veranderingen in de functies in het bouwproces.
 • De kenmerken van specifieke BIMtools.
 • De organisatorische component van BIM.
 • Het belang van een echte oplevering van het virtuele gebouw.
 • De BIM tools per functie.
 • Het belang van een goede IT infrastructuur, ook voor communicatie met de ketenpartners.

De onderwerpen worden vanuit het theoretisch kader behandeld. Je krijgt daarbij diverse praktische tips en adviezen aangereikt als het gaat om de implementatie van BIM in je eigen organisatie.

Doelgroep

Deze training is gericht op aankomende of reeds gestarte BIM Managers, maar is ook zeer geschikt voor gebruikers en projectmanagers die zich willen onderscheiden als BIM Manager in de markt.

Lesvorm

Deze training wordt tot 1 juli 2020 enkel virtueel uitgevoerd. Een online cursus, ook wel Virtual Classroom-training genoemd, is hetzelfde als een klassikale training: u maakt dezelfde opdrachten, u heeft contact met uw docent en mede-cursisten en ontvangt hetzelfde cursusmateriaal. Het enige verschil is dat u de training vanuit huis of kantoor via een videoverbinding volgt.

Voor aanvang van de online cursus ontvangt u een persoonlijke mail met daarin alle informatie die u nodig heeft om deel te nemen aan de cursus

Voorkennis

Kennis op het niveau van de BIM Basistraining is vereist. Ook is het belangrijk affiniteit met de bouwbranche op beheerniveau te hebben.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Vermelde prijzen zijn per persoon, inclusief cursusmateriaal. Bij de trainingen op locatie is een lunch inbegrepen.

Op locatie Online
Duur 1 dag 2 sessies van drie uur
Prijs per dag, excl. btw € 490,- € 405,-
Totaal, incl. btw € 592,90 € 490,05

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 2 sessies van 3 uur, verspreid over 2 weken.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.