Learnit Training

Cursus COBIT® 5

Een IT-organisatie effectief en efficiënt inrichten, dat kun je na het volgen van de cursus COBIT® 5. COBIT® 5 is een raamwerk, gericht op de strategie, beheersing en besturing van IT-processen. Met COBIT® geven managers en auditors sturing aan de IT-organisatie. COBIT 5 geeft richtlijnen aan managers die de taak hebben beslissingen te nemen over het gebruik van technologie ter ondersteuning van organisatorische doelstellingen. Het overbrugt de kloof tussen business, informatiemanagement en de IT-organisatie.

In de cursus COBIT® 5 komen aan de hand van praktische voorbeelden en cases alle elementen van het COBIT® Framework aan de orde. Onze gecertificeerde trainers leren professionals in deze cursus COBIT® op een logische en pragmatische manier te gebruiken. In de cursus zit een aparte module waarmee deelnemers zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het COBIT® Foundation examen.

Inhoud

Deze inhoud en het programma van deze praktische én theoretische cursus bevat onder andere:

  • Reageren op IT Challenges
  • Introductie tot IT Governance en COBIT®
  • Overview van het COBIT® Framework
  • Overview van de COBIT® Componenten – Deel I
  • Overview van de COBIT® Componenten – Deel II
  • COBIT® en de IT-omgeving
  • COBIT®: Resources en voordelen

Doelgroep

Iedereen die meer wil weten over en geïnteresseerd is in COBIT® kan deelnemen aan de cursus COBIT® 5. Dat zullen voornamelijk IT-servicemanagers, IT-consultants, IT-auditors en business managers zijn.

Examen

Het ‘gesloten boek’-examen duurt 40 minuten. Tijdens deze 40 minuten krijg je 50 meerkeuzevragen. Wanneer meer dan 50% van deze vragen goed is beantwoord, ben je geslaagd voor het examen.

De kosten voor het examen bedragen €246,00 exclusief btw. Indien je deel wilt nemen aan het examen kan je dit bij het inschrijven voor de training aangeven in het opmerkingenveld.

Voorkennis

Enige kennis over IT-governance is aan te raden om succesvol aan deze cursus deel te kunnen nemen.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

3 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 550,-

Subtotaal

€ 1650,-

btw 21%

€ 346,50

Totaal incl. btw

€ 1996,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.