Learnit Training

Cursus Creatief denken voor managers

Je zit achter je pc, klaar om aan het werk te gaan, maar er komt niets uit. Terwijl in een andere omgeving het ene idee na het andere uit je 'rolt'. Bedrijven en organisaties zijn voortdurend in ontwikkeling om antwoord te geven op steeds weer veranderende omstandigheden binnen het bedrijf en in de maatschappij. Ruimte geven aan innovatie is hierbij van cruciaal belang voor succes. Om de concurrentie voor te blijven en om op maatschappelijke ontwikkelingen vooruit te lopen, is het zinvol buiten de bestaande kaders te leren denken.

Hoe kun je er voor zorgen dat die ideeën stroom in jouw brein op gang komt? Er zijn technieken die je helpen creatief te denken op het moment dat jij dat wilt. Door 'out of the box' te denken, kun u denkblokkades wegnemen en zo uw innovatiekracht vergroten. Hierdoor zul je meer mogelijkheden zien om de producten, diensten of het beleid van jouw bedrijf te verbeteren.

In de training Creatief denken voor managers zul je leren om uit geëigende denkkaders te stappen en vernieuwende en verfrissende ideeën en oplossingen voor jouw bedrijf te bedenken.

Onderwerpen

 • Uit de geëigende denkkaders stappen
 • Lateraal en creërend denken
 • Nieuwe (product)ideeën genereren
 • Bestaande problemen oplossen
 • Hoe kun je de creativiteit in jouw team stimuleren?
 • Hoe kun je creativiteit overdragen in jouw organisatie?

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij jou uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en jou zelf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor managers in het bedrijfsleven, de overheid en non-profitorganisaties, die te maken hebben met één of meer van onderstaande punten.

 • Het ontwikkelen van nieuw beleid;
 • Het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten;
 • Op een andere manier naar de organisatie- of bedrijfsproblemen willen kijken;
 • Medewerkers willen stimuleren buiten de bekende patronen samen te werken;
 • De eigen creatieve denkvermogens verder willen ontwikkelen.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze training.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geef je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

3 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 450,-

Subtotaal

€ 1350,-

btw 21%

€ 283,50

Totaal incl. btw

€ 1633,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Creatief denken voor managers is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.

“Ik zocht kennis en inspiratie om creativiteit in onze organisatie te bevorderen. Tijdens deze training heb ik verschillende hulpmiddelen gekregen en zelf ervaren dat die ook werken door theorie en praktijk samen te brengen. Ik heb mijn gereedschapskoffer gevuld om in mijn eigen organisatie weer verder te kunnen.” - Be­oor­de­ling: 9.1

G. Stoopendaal, Gemeente Cromstrijen