Learnit Training
Cursus Deploying and Configuring Infrastructure (AZ-300T01) e-learning
 • Microsoft official course
 • Praktische online labs
 • Officieel Microsoft lesmateriaal
 • Incl. oefen examen
 • Praktische training

Cursus Deploying and Configuring Infrastructure (AZ-300T01) e-learning

Introductie

Tijdens de training Deploying and Configuring Infrastructure leer je hoe je Azure resources beheert, door middel van deployment en configuratie van virtual machines, networks en storage accounts. Ook leer je hoe cloud resources beheert in Azure door user- en groepsaccounts. Deze training behandelt de verschillende storage accounts en storage types, en introduceert Storage Explorer als een handig hulpmiddel bij Azure storage data. Daarnaast leer je Azure blob storage te gebruiken om ongestructureerde data op te slaan in de cloud en leer je werken met blobs en blob containers.

Aan de hand van Azure portal, Powershell en ARM templates leer je virtual machines creëren en inzetten. Verdere onderwerpen die worden getackeld zijn Azure Alerts, Activity Log en Log Analytics. Als kers op de taart leer je het Azure Resource Manager deployment model gebruiken voor resources, resource groepen en ARM templates. Deze training is de eerste in een reeks die leidt tot de certificering voor Azure Solutions Architect Expert. Om deze reden bevat de training veel introducerende onderwerpen ter voorbereiding op de resterende trainingen in de serie. De training benadrukt PowerShell en Command Line Interface (CLI), omdat deze niet alleen van belang zijn in preparatie voor het examen, maar ook voor de taakomschrijvingen van deelnemers in de praktijk.

Gezien de geavanceerde en uitgebreide onderwerpen die behandeld worden, is de training uitermate geschikt voor IT professionals die ervaring hebben met de basiselementen van Azure, zoals virtualisatie, virtual machines en storage structures. Deze aspecten worden behandeld in de voorloper van deze training: Azure Administrator (AZ-103; link).

Onderwerpen

 • Managing Azure Subscriptions and Resources
 • Implementing and Managing Storage
 • Deploying and Managing Virtual Machines
 • Configuring and Managing Virtual Networks

Doelgroep

Deze training is geschikt voor IT Professionals die praktische ervaring hebben met operating systems, virtualisatie, cloud infrastructure, storage structures, billing en networking. De training is deel 1 van de voorbereiding op Microsoft Examen AZ-300: Microsoft Azure Architect Technologies, wat deel uitmaakt van Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert certificering.

Trainingsmateriaal

Voor het volgen van deze training ontvang je officieel Microsoft studie en oefenmateriaal. Je ontvangt het e-book dat dienst doet als naslagwerk voor het praktisch uitvoeren van opdrachten in een online leeromgeving. Je krijgt een half jaar toegang tot deze leeromgeving waarvoor je geen software nodig hebt, alleen een computer met internetverbinding. In de labs werk je door scenario’s waarbij je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen.

Door middel van een oefenexamen kun je je goed voorbereiden op het bijbehorende Microsoft examen. Dit oefenexamen volg je ook online. Het bestaat uit vragen vergelijkbaar met de vragen die je op het daadwerkelijke examen kunt verwachten en geeft gedetailleerde uitleg bij zowel correcte als incorrecte antwoorden. De training is volledig Engelstalig en zal in ongeveer 3 dagen af te ronden zijn.

Resultaten

Na het succesvol afronden van deze e-learning kun je:
 • Azure Subscriptions en Resources beheren
 • Storage implementeren en beheren
 • Efficiënt gebruik maken van en werken met Virtual Machines
 • Virtual networks configureren en inzetten
 • Azure Active Directory effectief gebruiken voor het beheren van Identities

Certificaat

Na afronding van de e-learning ontvang je van Learnit een certificaat. Ook maakt deze training deel uit van de voorbereiding op Microsoft Examen AZ-300: Azure Architect Technologies. Na succesvol afronden van de 5 voorbereidende e-learnings en het examen zelf, ontvang je een officieel Microsoft certificaat. Lees hieronder meer!

Voorkennis

Het wordt aangeraden om het Azure Administrator (AZ-103) examen af te leggen voordat je begint met deze training. Basiskennis van Azure Administrator is vereist

Opmerking

Tijdens deze e-learning krijg je 6 maanden toegang tot de online leeromgeving waarin je de stof toepast op de praktijk. Als je de training volgt om Microsoft Examen AZ-300: Azure Architect Technologies te behalen, zul je de andere vier delen ook moeten voltooien:

 • Implementing Workloads and Security (link)
 • Understanding Cloud Architect Technology Solutions (link)
 • Creating and Deploying Apps (link)
 • Developing for the Cloud (link)

Deze trainingen en het bijbehorende examen zijn ook bij ons te boeken. De kosten van het examen bedragen €175 euro (excl. btw). Je kunt het examen online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon. Indien je dit examen wilt volgen kun je dit aangeven in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier. Ook als je bovenstaande trainingen wilt combineren, kun je dit hier aangeven.

Alle voordelen op een rij:
 • 6 maanden toegang tot de leeromgeving
 • Een oefentoets
 • Voorbereiding op Microsoft Examen AZ-300: Microsoft Azure Architect Technologies.
 • Het officiële Microsoft studiemateriaal

Investering

E-learning, per persoon:


Prijs (excl. btw)

€ 360,-

btw 21%

€ 75,60

Totaal incl. btw

€ 435,60