Learnit Training

Cursus DTP-praktijkopleiding

Desktoppublishing (DTP) is het opmaken en bewerken van documenten voor drukwerk, zoals tijdschriften, brochures, boeken en internetpublicaties. In onze achtdaagse DTP-praktijkopleiding brengen we je aan de hand van voorbeelden uit de prakijk de meest essentiële DTP-vaardigheden bij. Niet alleen de functies van de programma's worden behandeld, maar vooral de toepassingen hiervan. Bovendien is er volop ruimte voor typografie en vormgeving

Onderwerpen

Tijdens de trainingsdagen ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

Advertentie-opmaak

In dit traject leer je hoe je een advertentie opzet en druktechnisch verantwoord naar een drukker of uitgeverij stuurt. Nauwkeurigheid, kleurgebruik en aanleveren spelen hierbij een grote rol. In Adobe Photoshop leer je hoe je een beeld beoordeelt op resolutie, hoe je nauwkeurig uitsneden maakt en hoe je de meest belangrijke kleurcorrecties uitvoert. In Adobe InDesign leer je hoe je een document opzet, tekst plaatst en deze positioneert binnen een kader. Je leert bovendien hoe je een foto plaatst en positioneert in Photoshop. Tenslotte leer je hoe je een druktechnisch bruikbare PDF maakt.

Software waar je mee aan de slag gaat: Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Acrobat Professional, Enfocus InstantPDF

Magazine-opzet

In dit traject leer je hoe je een magazine opzet. Hierbij wordt uitgegaan van een periodiek. Het document moet zodanig worden opgebouwd dat er snel en efficiënt een nieuwe versie kan worden aangemaakt. Ook leer je hoe je je tijd moet indelen, zodat een deadline gehaald kan worden. Je werkt hier vooral met Adobe InDesign. Je leert onder andere omgaan met meerdere pagina's, alineastijlen, typografische verfijningen, regels verwerken en het gebruikmaken van straminepagina's.

Software waar je mee aan de slag gaat: Adobe InDesign

Folder of formulier

In dit traject komt de opzet van een formulier en een drieklapsfolder aan de orde. De bruikbaarheid van de publicatie zal hierbij het aandachtspunt zijn. Je leert in Adobe InDesign onder andere het omgaan met stramienen, tabs en tabellen.

Software waar je mee aan de slag gaat: Adobe InDesign, Acrobat Professional

Adobe Illustrator voor DTP-toepassingen

In dit traject komen alleen de onderwerpen van Adobe Illustrator ter sprake die voor een DTP-er van belang zijn. Dit traject biedt ook een goede basis om jezelf verder te ontwikkelen in Adobe Illustrator. Je leert in Adobe Illustrator omgaan met belangrijke voorkeurinstellingen, objecten plaatsen en transformeren, kleurgebruik en de basistechniek van het vectortekenen.

Software waar je mee aan de slag gaat: Adobe Illustrator

Voorkennis

Voor deze training is geen voorkennis noodzakelijk. Wel is het van belang dat je beschikking hebt over de benodigde software.

Opmerking

De training bestaat uit acht dagen klassikale trainingen en tussentijdse thuisopdrachten. Gemiddeld investeer je zes uur per week aan de thuisopdrachten.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

8 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 425,-

Subtotaal

€ 3400,-

btw 21%

€ 714,-

Totaal incl. btw

€ 4114,-

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus DTP-praktijkopleiding is beoordeeld met een gemiddelde van 8.6.