Cursus Functioneel beheerder Exin
 • Leer de taken en verantwoordelijkheden van een functioneel beheerder.
 • Weet welke rol de functioneel beheerder heeft als schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT
 • Ken de systemen van de gebruikers en IT.
 • Welke gereedschappen behoren bij een goed functionerende functioneel beheerder?
 • Relateer functioneel beheer aan Scrum, Lean en DevOps.

Leer de taken en verantwoordelijkheidsgebieden van een functioneel beheerder.

Ja, ik wil meer weten

Cursus Functioneel beheerder Exin

Beheren van de informatievoorziening, dé verantwoordelijkheid van de functioneel beheerder

Als functioneel beheerder beheerder Exin heb je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een goede informatievoorziening te waarborgen. Niet alleen kun je uitleggen wat informatievoorziening inhoudt, maar je kunt het functioneel beheer ook linken aan Lean, Agile en DevOps. Je beschikt over gereedschappen en de kennis om te meten, te analyseren, te verbeteren en te waarborgen.

In deze vijfdaagse training leren zowel beginnende als de meer gevorderde functioneel beheerders én iedereen die functioneel beheerder wil worden de fijne kneepjes van het vak om een echte specialist te worden. Je weet na deze vijf dagen wat de rol is en wat de taken zijn van een functioneel beheerder en welke gereedschappen het best te gebruiken en toe te passen zijn.

De rol van de functioneel beheerder

Een algemene omschrijving van de functioneel beheerder is het beheren van de informatievoorziening voor de gebruikers. Je doet hiermee aan informatiemanagement en informatiebeheer. Het gaat om innovatieve, betrouwbare, flexibele en schaalbare informatievoorziening en om het identificeren van de juiste activiteiten in de verantwoordelijkheidsgebieden met de juiste gereedschappen om het werk op de juiste manier uit te voeren.

De competenties van een functioneel beheerder

Als schakel tussen de gebruikersorganisatie en de ICT werkt de functioneel zowel met gebruikers van de systemen als met IT'ers. Dat betekent dat hij naast technische kennis ook goed moet kunnen communiceren. Luisteren en doorvragen behoort tot zijn vaardigheden om tot het echte probleem te kunnen komen. Naast een analytisch vermogen zijn stressbestendigheid, flexibiliteit en nauwkeurigheid belangrijke eigenschappen.

Leerdoelen

Tijdens de vijfdaagse training Functioneel Beheerder Exin leer je de vaardigheden, kennis en eigenschappen van een functioneel beheerder. Je kunt uitleggen wat de functie van functioneel beheerder inhoudt en je kunt de juiste activiteiten in de verantwoordelijkheidsgebieden identificeren. Daarnaast kun je met de juiste gereedschappen meten, analyseren, verbeteren en borgen.

Onderwerpen vijfdaagse training functioneel beheerder

 • Wat is de rol van een functioneel beheerder?
 • Wat zijn de taken van een functioneel beheerder?
 • Welke gereedschappen gebruikt een functioneel beheerder?
 • Uitleg wat functioneel beheerder inhoudt.
 • Welke vaardigheden heeft een functioneel beheerder?
 • De relatie van functioneel beheer met DevOps, Lean en Agile.
 • Wat zijn de juiste activiteiten in de verantwoordelijkheidsgebieden?

Voorkennis

Zowel de beginnende als de gevorderde functioneel beheerders kunnen deelnemen aan deze training Functioneel Beheerder. De training is ook geschikt voor iedereen die functioneel beheerder wil worden.

Opmerking

Als je de training volgt om je te certificeren, kun je bij ons ook direct het bijbehorende examen erbij boeken. De kosten van een examen bedragen €150,00 (excl. BTW). Je kunt het examen online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon. Indien je dit examen wilt volgen kun je dit aangeven in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

5 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 550,-

Subtotaal

€ 2750,-

btw 21%

€ 577,50

Totaal incl. btw

€ 3327,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Referenties

De cursus Functioneel beheerder Exin is beoordeeld met een gemiddelde van 7.7.

"Inhoud van de cursus is prima, je krijgt een duidelijk beeld over de toepasbaarheid van de stof binnen de eigen organisatie. Leuke oefeningen en prima docent die inspirerend weet les te geven."

"Learnit is een professionele organisatie. De informatie wordt met enthousiasme overgebracht."

"Perfecte training!! Erg pragmatisch en direct toepasbaar!!!"

"De training was zeer leerzaam. De theorie en de praktijk werden zeer goed met elkaar gecombineerd. Het was erg fijn om in een klein groepje les te krijgen, hierdoor kreeg ik nog meer de kans om mijn leerdoelen te behalen."

"Ik vond het een erg goede training en denk dat ik er veel van geleerd heb. En ook tips heb gehad waar je echt iets mee kan."