Cursus Git versiebeheer
 • Kleine groepen
 • Covid-19 veilig
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

In slechts 1 dag leer je tijdens deze training alles wat je nodig hebt om een vliegende start te maken met het versiebeheersysteem Git.

Ja, ik wil meer weten

“Een zeer leerzame cursus en ook direct toepasbaar in de praktijk wat ervoor zorgt dat de kennis blijft hangen.” - Be­oor­de­ling: 9.2

learnit Git versiebeheer

Cursus Git versiebeheer

Git is bijna niet meer weg te denken uit het leven van elke ontwikkelaar. Het systeem heeft uitgebreide mogelijkheden voor versiebeheer, samenwerken, het bekijken van aanpassingen van anderen en het samenvoegen van twee verschillende 'branches'. Git is voor vrijwel elk besturingssysteem beschikbaar, waardoor gebruikers van verschillende besturingssystemen zonder probleem met elkaar kunnen samenwerken.

In onze eendaagse training Git versiebeheer leer je adequaat omgaan met Git en komen alle belangrijke functies om samen te werken aan bod. De training behandelt alle onderwerpen: vanaf het maken van een nieuwe repository en het samenwerken met een groep via GitHub of ander systeem, tot het selecteren van aanpassingen uit verschillende branches om deze samenvoegen in de 'master branch'.

Aan het eind van de training beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:

 • Wat betekenen de termen (Tree, Branch, Head)?
 • Hoe voeg je bestanden toe of pas je deze aan (add, rm, mv, commit)?
 • Hoe werk je samen met anderen (clone, push, pull)?
 • Hoe herstel je fouten (reset, checkout, amend, rebase, cherry-pick)?

Doelgroep

De training richt zich op iedereen die Git wil gaan gebruiken om zijn of haar versiebeheer te regelen en de bedoeling heeft te gaan samenwerken. De training is daarnaast ook uitermate geschikt om software en website ontwikkelaars te ondersteunen bij het opzetten en gebruiken van een nieuw project.

Voorkennis

Voor het adequaat kunnen volgen van de training wordt enige ervaring met het werken via een command line sterk aanbevolen.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Vermelde prijzen zijn per persoon, inclusief cursusmateriaal. Bij de trainingen op locatie is een lunch inbegrepen.

Op locatie Online
Duur 1 dag
Prijs per dag, excl. btw € 550,- € 465,-
Totaal, incl. btw € 665,50 € 562,65

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 1 dagen.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.

Referenties

De cursus Git versiebeheer is beoordeeld met een gemiddelde van 8.6.

“Een zeer leerzame cursus en ook direct toepasbaar in de praktijk wat ervoor zorgt dat de kennis blijft hangen.” - Be­oor­de­ling: 9.2

C. Floor, PFM Footfall intelligence - Git versiebeheer

“De cursus inhoud was prima en werd aangepast naar de voorkennis van de cursisten. Geschikt voor mensen die geen ervaring hebben met de materie maar ook voor meer gevorderde is er wat te leren.” - Be­oor­de­ling: 7.9

Gerrit Immerzeel, PFM Footfall Intelligence - Git versiebeheer

“Wil je met Git gaan werken, dan is dit een mooie basis training!” - Be­oor­de­ling: 8.5

A.A. Haksteen, ROC Mondriaan - Git versiebeheer

“Prima basiscursus om vertrouwd te raken met de Git commando's en om problemen te kunnen detecteren en op te lossen. Het geeft je als gebruiker van Git nét wat meer vertrouwen en basis om te weten wat er precies gebeurt en zou moeten gebeuren.” - Be­oor­de­ling: 8.3

Harry de Jonge, UNIFORM-Agri - Git versiebeheer

“Interessante cursus over GIT in de praktijk. Na de cursus heb je een goede basis kennis GIT en kun je via command line of een GUI GIT gebruiken op de manier zoals het bedoeld is. Wat mij betreft een mooie toevoeging op mijn Try GIT course die ik online had gedaan. Veel nieuwe informatie afgewisseld met herkenning.” - Be­oor­de­ling: 9.0

A. van den Broek, De Hosting Makelaar B.V. - Git versiebeheer