Learnit Training

Gratis webinar Haal alles uit je data met de programmeertaal Python

Het is niet mogelijk om in te schrijven voor dit webinar

Bekijk de lijst van webinars waar je je wel voor in kunt schrijven

Python is zeer geschikt voor data-analyse. Dat komt door Pythons eenvoudige structuur, maar vooral door de aanwezige modules voor data-analyse – zoals numpy, pandas en pyplot. Numpy is gemaakt om snel en efficiënt gegevens te bewerken, met pandas kunnen we snel csv- en spreadsheetbestanden lezen, aanpassen, aanvullen en weer terugschrijven naar een bestand. Pyplot maakt het mogelijk nuttige en informatieve plaatjes te maken van een pandas dataframe.


Als werkomgeving voor data-analyse gebruiken we Jupyter Lab. Deze omgeving is gebaseerd op een celstructuur en draait in je browser. Dit maakt het mogelijk om code en tekst af te wisselen, cellen individueel aan te passen en je analyse eenvoudig te delen met anderen.


In het webinar besteden we eerst aandacht aan deze drie modules, waarbij de meeste tijd gebruik wordt aan de pandas module. Je maakt kennis met pandas series en dataframes. Dit zijn de structuren om eenvoudig data te bewerken.
We gebruiken daarna de opgedane kennis om een analyse te maken van aandelen over de afgelopen jaren.

 

Inhoud

  • Jupyter Lab
  • Numpy
  • Pyplot
  • Panda
  • Analyse aandelen

Lesvorm

webinar

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.