Learnit Training

Gratis webinar Power BI: dé tool waarmee je data visualiseert

Maak kennis met Power BI, dé tool voor het maken van effectieve en visueel aantrekkelijke rapportages. Eenvoudig data koppelen en snelle analyses maken, heldere dashboards produceren voor op tablets en smartphones: in Power BI kan het.


Power BI is het programma voor iedereen die meer wil weten dan alleen de Excel-sheets laten zien. Op een laagdrempelige manier kun je rapporten maken en hieruit in één oogopslag de trend, pieken en dalen waarnemen.


Een voorbeeld: een speelgoedwinkelketen wil graag snel, duidelijk en visueel antwoord op de volgende vragen: Hoeveel omzet is er gedraaid? Per jaar, en tot nu toe? Wat zijn de doelen, en worden ze gehaald? Wat zijn de best lopende winkels? En wat de slechtste?


In het webinar zal Maaike van der Veen, ervaren Power BI-trainer van Learnit, laten zien hoe je dit in een handomdraai doet. Het webinar geeft een duidelijk beeld van de mogelijkheden en kracht van Power BI.

 

Inhoud

  • Wat is Power BI?
  • Hoe koppel je data?
  • Hoe maak je visuals op een rapport?
  • Verbinding maken met een databron

Lesvorm

webinar

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.