Learnit Training

Gratis webinar Python - Een makkelijke manier om microcontrollers te programmeren

Bijna alles om ons heen wordt aangestuurd door software: sensoren, tv’s, deurbellen, (bewakings)camera’s, auto’s. Al deze toepassingen zijn een onlosmakelijk onderdeel van ons leven geworden. Deze software wordt gemaakt door grote bedrijven maar ook eenmansbedrijfjes en hobbyisten. In het webinar laat expert trainer André zien hoe dit gedaan wordt. Daarbij wordt duidelijk dat dit niet zo moeilijk is als het lijkt. In het webinar wordt gebruik gemaakt van de populaire programmeertaal Python en hardware van de stichting Raspberry Pi, de zogenoemde RaspBerry Pi P2040 microcontroller. IEr wordt uitgelegd wat een microcontroller is en het verschil tussen een microprocessor en een microcontroller wordt uitgelegd. Daarna maken we een toepassing die tekst op een display verandert op basis van de input van een sensor. Als laatste vertellen we iets over het gebruik van de taal C om software te schrijven voor microcontrollers.

Waar gaat het over?
Het leren begrijpen hoe software wordt gemaakt voor elektronische apparaten op kantoor en in huis.

Waarom kan ik dit webinar écht niet missen?
Dit webinar is onmisbaar voor iedereen die meer wil weten over software ontwikkelen voor elektronische apparatuur, ook voor personen die zelf, professioneel of als hobbyist, software willen gaan ontwikkelen voor microcontrollers.

Lesvorm

webinar

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.