Learnit Training

Gratis webinar Situationeel leidinggeven: maatwerk voor al jouw collega’s

Als leidinggevende heb je met verschillende medewerkers te maken. Zo heb je de werknemer die de kat uit de boom kijkt, terwijl zijn collega altijd op de voorgrond te vinden is. Of de werknemer die eerst alle beren van de wil wegwerken versus de werknemers die spontaan starten met nieuwe taken. Waarbij nieuwe collega’s over het algemeen ook nog een andere sturing nodig hebben dan werknemers die het werk goed beheersen.

Elk mens is uniek en omdat er verschillende gedragsstijlen zijn, is het leveren van maatwerk wenselijk als leidinggevende.

Waarom? Met de juiste benadering geef je je medewerker vertrouwen en laat je hem groeien. Maar wanneer kies je voor instrueren, begeleiden, ondersteunen of delegeren?

En wanneer handel je taak- of relatiegericht?

Hoe bepaal je hoe je reageert, wat je de werknemer zelf laat opknappen of waar je hem bij helpt? Wat is het beste voor de korte termijn en hoe handel je met het oog op de lange termijn?

In dit webinar laat trainer Sandra je zien hoe het model situationeel leidinggeven van Blanchard werkt. Je krijgt meer inzicht in de vier stijlen van leidinggeven, hoe je deze kan herkennen en hoe je met de verschillende stijlen moet omgaan. En zodra je de taal spreekt van je werknemers haal je het beste uit hen naar boven.

 

Inhoud

  • Het model van Blanchard
  • De vier stijlen van leidinggeven
  • Taakgericht en relatiegericht leiding geven
  • Handvatten

Lesvorm

webinar

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.