Learnit Training

Gratis webinar Weerstand van deelnemers in je training, wat nu?

Het is niet mogelijk om in te schrijven voor dit webinar

Bekijk de lijst van webinars waar je je wel voor in kunt schrijven

In een training is er altijd wel een keer iets van weerstand. Alleen in een ideale wereld zijn deelnemers aan een training allemaal precies op het goede moment in de juiste mindset, hebben ze de juiste motivatie, kennis en ervaring en doen ze precies het werk dat past bij de inhoud van de training. Sowieso betekent iets nieuws leren vaak ook afscheid nemen van iets dat deelnemers al jaren denken of doen.

We kunnen als trainers dus niet om weerstand heen. En toch schrikken we er vaak van en reageren we lang niet altijd adequaat. Dat heeft met ratio niks te maken, maar komt vooral doordat weerstand onder de oppervlakte actief is. Het triggert gedachten en emoties en heeft zelfs een fysiek aspect. Reden genoeg om er een webinar aan te wijden. We kijken naar de oorzaken, naar nut en noodzaak, en focussen vooral op wat je eraan kunt doen.

 

Inhoud

  • Waar komt het door?
  • De zin van weerstand
  • De beste aanpak

Lesvorm

webinar

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.