Learnit Training

Gratis webinar Zelfsturende teams: hoe maak je die succesvol?

Het is niet mogelijk om in te schrijven voor dit webinar

Bekijk de lijst van webinars waar je je wel voor in kunt schrijven

In steeds meer organisaties, gemeenten en in de zorg, zie je zelfsturende teams opkomen. Vanuit een bepaalde visie over hoe de organisatie van de toekomst eruit ziet, worden deze teams opgezet. Op papier lijkt het waterdicht en utopisch, maar in de praktijk wringt de schoen vaak en blijken er scheurtjes in het optimisme te zitten.

Vaak worden van deze nieuwe teams bepaalde vaardigheden en bepaald gedrag verwacht. De groep is daar niet altijd klaar voor. Het team staat onder druk om het wenselijke gedrag te vertonen, maar het ontbreekt aan de middelen, het inzicht en de ontwikkeling om hieraan te voldoen. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn.

De verantwoordelijkheid kan niet enkel bij het team neergelegd worden: een groep ontwikkelt zich in fasen over tijd. Deze fasen kunnen niet worden overgeslagen. Zelfsturend zijn is de eindfase van teamontwikkeling, maar dat bereik je niet zomaar. Zijn de zelfsturende teams van vandaag wel klaar om zelfsturend te zijn?

Wat een zelfsturende groep nodig heeft, hangt af van de fase van teamontwikkeling. Per fase geeft trainer Leah Kolkman in dit webinar handige tips om de ontwikkeling van zelfsturende teams te stimuleren en succesvoller te maken.

Dit webinar is interessant voor coaches, coördinatoren, HR-managers, leidinggevenden van zelfsturende teams in spé en uiteraard leden van zelfsturende teams.

 

Inhoud

  • Kenmerken zelfsturende teams
  • Zelfsturende teams en teamontwikkeling
  • Tips per fase

Lesvorm

webinar

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.