Learnit Training
Cursus Information Security Management (CISM)
 • Til de informatiebeveiliging in je organisatie naar een hoger plan.
 • Geef het informatieveiligheidsbeleid optimaal vorm.
 • Creëer informatieveiligheidsbewustzijn in de organisatie.
 • Richt een effectief incident management proces in.
 • Ontwikkel jezelf breed als information security manager.

Het informatieveiligheidsbeleid van je organisatie naar een hoger plan tillen? Doe mee met de 3-daagse cursus Certified Information Security Manager van Learnit.

Ja, ik wil meer weten

Cursus Information Security Management (CISM)

Til de informatieveiligheid in je organisatie naar een hoger plan

Bij het vormgeven van informatieveiligheid binnen een organisatie spelen vele aspecten binnen de organisatie een belangrijke rol, waaronder:
 • technische aspecten, zoals het netwerkbeheer.
 • organisatorische aspecten, zoals het in kaart brengen van informatiestromen en -processen en de risico’s op het gebied van informatieveiligheid.
 • culturele aspecten, zoals het kweken van bewustzijn hoe je zorgvuldig met informatie omgaat en wat iedere afzonderlijke medewerker hieraan kan bijdragen.
 • juridische aspecten, zoals wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging en gegevensbescherming.
Een goed informatieveiligheidsbeleid omvat al deze aspecten. Dit maakt het opstellen, uitvoeren en beheren ervan tot een complexe aangelegenheid. Niet voor niets heeft het vakgebied information security management zich de afgelopen decennia ontwikkeld van een puur technisch specialisme tot een brede organisatiekundige discipline. Dit vraagt van information security managers dat ze zowel met een helicopterview naar de organisatie kunnen kijken als vanuit het perspectief van de individuele gebruikers van informatiesystemen.
Wil jij jouw kennis van en inzicht in information security verbreden? Weten hoe je een goed gestructureerd informatieveiligheidsbeleid kunt ontwikkelen? En het incident managent proces vormgeven? Meld je aan voor de cursus Certified Information Security Manager van Learnit.
Inhoud Certified Information Security Manager cursus
De driedaagse training Certified Information Manager gaat in op de algemene principes van informatiebeveiliging. Aan de hand van de internationaal erkende CISM Body of Knowledge kijk je door diverse brillen naar de informatievoorziening binnen jouw organisatie. Op dag 1 leer je waarom information security zo belangrijk is voor elke organisatie, welke rollen en competenties erbij betrokken zijn en aan welke wet- en regelgeving je organisatie moet voldoen. Dag 2 staat in het teken van het ontwikkelen, beheren en auditen van een model informatieveiligheidsbeleid voor je organisatie. En ten slotte zoomen we op dag 3 in op het incident management bij informatiebeveiliging.
Door de combinatie van voorbeelden, cases en hands-on opdracht krijg je inzicht in het belang van een goed informatieveiligheidsbeleid en hoe je dit ontwikkelt. Bovendien bereid je je door middel van een oefenexamen grondig voor op het officiële EXIN CISM examen.

Onderwerpen training Certified Security Information Manager

Tijdens de cursus informatiebeveiliging komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:
Introductie:
 • Wat is information security (informatiebeveiliging)?
 • Bewustwording informatiebeveiliging: waarom is information security belangrijk voor elke organisatie?
 • Rollen en competenties bij informatiebeveiliging
Information Security Governance:
 • Information Risk Management (risicoanalyse informatiebeveiliging): het in kaart brengen en mitigeren van risico’s op het gebied van informatiebeveiliging.
 • Information Security Compliance: zorg dat je organisatie voldoet aan de wetgeving op het gebied van informatiebeveiliging, waaronder de AVG.
Information Security Program:
 • Development: een informatieveiligheidsbeleid ontwikkelen
 • Management: het informatieveiligheidsbeleid beheren
 • Audit: de informatiebeveiliging auditen
Incident management bij informatiebeveiliging:
 • Management en response
Examenvoorbereiding en oefenexamen

Doelgroep cursus Certified Security Information Manager

Deze CISM-certificering is bedoeld voor iedereen die meer wil leren over of betrokken is bij het informatieveiligheidsbeleid van een organisatie. Denk aan informatiemanagers, IT-consultants, IT-security specialisten, IT-managers, systeemontwikkelaars en projectmedewerkers.

Resultaten

Na afloop van de CISM training:
 • begrijp je waarom een goed informatieveiligheidsbeleid van belang is voor iedere organisatie.
 • kun je de diverse aspecten benoemen die een rol spelen bij information security.
 • ken je de rollen en competenties die betrokken zijn bij informatiebeveiliging.
 • ben je in staat om een information security framework te ontwikkelen en onderhouden dat ervoor zorgt dat de informatieveiligheidsstrategie in lijn is met de bedrijfsdoelstellingen en de toepasselijke wet- en regelgeving.
 • kun je informatieveiligheidsrisico’s identificeren en managen.
 • weet je hoe je een informatieveiligheidsbeleid ontwerpt, ontwikkelt en beheert waarmee het information security program binnen de organisatie tot uitvoer komt.
 • kun je bepalen welke veiligheidsactiviteiten moeten worden uitgevoerd in het belang van het information security program.
 • kun je betrokkenen instructies geven over de uit te voeren veiligheidsactiviteiten.
 • ken je het verschil tussen disruptive en destructive information security events.
 • weet je hoe je een goed incident management proces opzet waarmee je informatiebeveiligingsincidenten adequaat kunt oppakken en herstellen.
 • ben je goed voorbereid op de officiële CISM-certificering van EXIN.

Opmerkingen

Als je de training volgt om je te certificeren, kun je bij ons ook direct het bijbehorende examen erbij boeken. De kosten van een examen bedragen €150,00 (excl. BTW). Je kunt het examen online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon. Indien je dit examen wilt volgen kun je dit aangeven in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier.

Voorkennis

Om deel te nemen aan deze CISM training is kennis van en ervaring met informatiebeveiliging vereist. Ook een goede beheersing van de Engelse taal wordt aanbevolen, aangezien het lesmateriaal voor het grootste deel Engelstalig is.

Opmerking

Prijs inclusief examen

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

3 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 525,-

Subtotaal

€ 1575,-

btw 21%

€ 330,75

Totaal incl. btw

€ 1905,75

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Information Security Management (CISM) is beoordeeld met een gemiddelde van 8.6.

"Very nice school to learn a variety of training with dedicated experts."

"Het is een organisatie die vooraf vraagt waar de training over moet gaan en met hoeveel deelnemers, je weet dus gelijk waar je aan toe bent. De samenwerking heb ik als prettig ervaren. Veel informatie gekregen maar ook in praktijk toegepast."

"I like this kind of trainings, so I consider it should be done more often"

"Goed verhaal, deskundig en inspirerend, ook nog een dosis humor"

"Erg leerzaam. Er werd aandacht aan mijn leerdoel gegeven en daardoor is de materie nog beter te gebruiken in de praktijk."