Cursus Interactie- en werkvormen in digitale sessies
 • leer hoe je online sessies interactief en prikkelend kunt houden
 • maak kennis met verschillende werkvormen en interactie- methodes in een online omgeving
 • leer werken met diverse online tools en hulpmiddelen
 • leer omgaan met publiek dat je niet of slechts gedeeltelijk ziet
 • handvatten om om te gaan met lastige situaties tijdens online sessies

In deze online training leer je wat voor interactiemethodes en werkvormen je tijdens online sessies kunt gebruiken om de bijeenkomsten interactief en prikkelend te houden. We geven je voorbeelden van diverse tools die je kunt gebruiken tijdens jouw online sessie en leren je hoe je mensen direct en actief kunt betrekken bij jouw programma.

Ja, ik wil meer weten

Cursus Interactie- en werkvormen in digitale sessies

In deze Corona-tijd verschuiven veel meetings, vergaderingen en presentaties van fysieke bijeenkomsten naar online sessies. Dit vraagt van jou en je collega’s ander soort skills, online vaardigheden en hulpmiddelen om de bijeenkomsten interactief en prikkelend te houden. Met name als een dag gevuld is met meerdere online meetings, kan het gebruik van verschillende interactie- en werkvormen helpen om je eigen aandacht en die van anderen vast te houden en jouw boodschap effectief over te brengen

In de online training Interactie- en werkvormen in digitale sessies leer je wat voor interactiemethodes en werkvormen je tijdens online sessies kunt gebruiken. We laten je kennis nemen van verschillende online programma’s en wat hiervan de mogelijkheden zijn en geven je een kijkje in hoe je de bijbehorende functionaliteiten effectief kunt inzetten tijdens een online sessie. We delen tips en tricks in hoe jij als online presentator overtuigend overkomt en hoe je de techniek naar jouw hand kunt zetten om je verhaal te ondersteunen. We geven je voorbeelden van diverse tools die je kunt gebruiken tijdens jouw online sessie en leren je hoe je mensen direct en actief kunt betrekken bij jouw programma. Zo boosten we met deze online training jouw online vaardigheden en krijg je meteen een voorbeeld van hoe een interactieve online bijeenkomst eruit kan zien.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen worden tijdens de sessie behandeld:

 • Krachtig en zelfverzekerd online communiceren: Hoe communiceer je met een online publiek? Hoe maak je contact met de camera? We bespreken wat belangrijk is in je houding, stemgebruik en inhoud van je boodschap als je mensen niet of slechts gedeeltelijk ziet en hoe je ervoor kan zorgen dat jouw online boodschap overtuigend overkomt.
 • Werken met online programma’s: Wat voor online programma’s zijn er? En wat zijn de mogelijkheden die zij bieden voor jouw meeting, vergadering of presentatie? We geven een inkijkje in de voordelen die verschillende programma’s bieden, waar zij verschillen en wanneer je welk programma het liefst wil inzetten.
 • Werken met online middelen: Wat voor mogelijkheden heb je in een online omgeving? Hoe kan je werken met Breakout rooms, chat, poll vragen of andere technische mogelijkheden? Wat voor online tools zijn er ter ondersteuning van je programma? We zoomen in op de mogelijkheden (en uitdagingen) die een online omgeving met zich meebrengt en hoe je hier effectief mee om kan gaan.
 • Werken met online werkvormen: Hoe ga je om met publiek of collega’s die je niet of slechts gedeeltelijk ziet? Hoe zorg je ervoor dat iedereen aangehaakt en betrokken blijft tijdens de sessie? Hoe daag je mensen online uit tot het stellen of direct beantwoorden van vragen? We leren je hoe je de aandacht van online deelnemers kunt vasthouden en hen kan uitdagen om een actieve rol in te nemen. We laten je zien wat voor online werkvormen er zijn en hoe deze helpen om de bijeenkomst interactief en prikkelend te houden.
 • Omgaan met lastige situaties: We staan kort stil bij enkele tips en tricks over het omgaan met lastige situaties zoals collega’s of publiek die niet zichtbaar zijn, geen reactie geven of afhaken, techniek die hapert, hulpmiddelen die het af laten weten en andere onvoorziene zaken.

Hoe ziet de sessie eruit?

De sessie vindt in een online omgeving plaats. We gebruiken hier het programma Zoom voor. Mocht je geen gebruik kunnen of mogen maken van Zoom om wat voor reden dan ook dan verzinnen we graag een alternatief, laat dit ons in dat geval weten. Schrijf je in door op de knop inschrijven te klikken, tot dan!


Lesvorm

Deze training wordt via internet gegeven, live, door een trainer. Je kunt vanuit huis inloggen en de trainer zal je actief begeleiden samen met andere deelnemers.

Deelname aan een online training van Learnit is laagdrempelig en niet ingewikkeld. We maken hiervoor gebruik van de software van Zoom. Bekijk hier de animatie.

Er is voldoende tijd voor vragen en interactie met de andere deelnemers. Je kunt de training volgen vanaf een laptop, pc of een mobiel device. We raden een laptop of pc met microfoon en webcam aan. Op een laptop zijn deze meestal al aanwezig. Je kunt ervoor kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van je eigen videobeeld en geluid. Je hoeft dus niet zelf in beeld.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal:


Prijs excl. btw

€ 550,-

btw 21%

€ 115,50

Totaal incl. btw

€ 665,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 1 dagen.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.

Referenties

De cursus Interactie- en werkvormen in digitale sessies is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.

"De training was zeer leerzaam. De theorie en de praktijk werden zeer goed met elkaar gecombineerd. Het was erg fijn om in een klein groepje les te krijgen, hierdoor kreeg ik nog meer de kans om mijn leerdoelen te behalen."

"Zeer kundige trainer met brede kennis van zaken. Faciliteiten zijn dik in orde. lesdag (7 uren) is net lang genoeg om geconcentreerd te blijven"

"Bij Learnit blijven ze leren van hun eigen lessen. Wat een top cursus!"

"In een kort tijdsbestek, helaas was ik de tweede dag verhinderd, heb ik hele praktische toepassingen geleerd."

"Inhoud van de cursus is prima, je krijgt een duidelijk beeld over de toepasbaarheid van de stof binnen de eigen organisatie. Leuke oefeningen en prima docent die inspirerend weet les te geven."