• leer hoe je online sessies interactief en prikkelend kunt houden
 • maak kennis met verschillende werkvormen en interactie- methodes in een online omgeving
 • leer werken met diverse online tools en hulpmiddelen
 • leer omgaan met publiek dat je niet of slechts gedeeltelijk ziet
 • handvatten om om te gaan met lastige situaties tijdens online sessies

In deze Corona-tijd verschuiven veel meetings, vergaderingen en presentaties van fysieke bijeenkomsten naar online sessies. Dit vraagt van jou en je collega’s ander soort skills, online vaardigheden en hulpmiddelen om de bijeenkomsten interactief en prikkelend te houden. Met name als een dag gevuld is met meerdere online meetings, kan het gebruik van verschillende interactie- en werkvormen helpen om je eigen aandacht en die van anderen vast te houden en jouw boodschap effectief over te brengen

In de online training Interactie- en werkvormen in digitale sessies leer je wat voor interactiemethodes en werkvormen je tijdens online sessies kunt gebruiken. We laten je kennis nemen van verschillende online programma’s en wat hiervan de mogelijkheden zijn en geven je een kijkje in hoe je de bijbehorende functionaliteiten effectief kunt inzetten tijdens een online sessie. We delen tips en tricks in hoe jij als online presentator overtuigend overkomt en hoe je de techniek naar jouw hand kunt zetten om je verhaal te ondersteunen. We geven je voorbeelden van diverse tools die je kunt gebruiken tijdens jouw online sessie en leren je hoe je mensen direct en actief kunt betrekken bij jouw programma. Zo boosten we met deze online training jouw online vaardigheden en krijg je meteen een voorbeeld van hoe een interactieve online bijeenkomst eruit kan zien.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen worden tijdens de sessie behandeld:

 • Krachtig en zelfverzekerd online communiceren: Hoe communiceer je met een online publiek? Hoe maak je contact met de camera? We bespreken wat belangrijk is in je houding, stemgebruik en inhoud van je boodschap als je mensen niet of slechts gedeeltelijk ziet en hoe je ervoor kan zorgen dat jouw online boodschap overtuigend overkomt.
 • Werken met online programma’s: Wat voor online programma’s zijn er? En wat zijn de mogelijkheden die zij bieden voor jouw meeting, vergadering of presentatie? We geven een inkijkje in de voordelen die verschillende programma’s bieden, waar zij verschillen en wanneer je welk programma het liefst wil inzetten.
 • Werken met online middelen: Wat voor mogelijkheden heb je in een online omgeving? Hoe kan je werken met Breakout rooms, chat, poll vragen of andere technische mogelijkheden? Wat voor online tools zijn er ter ondersteuning van je programma? We zoomen in op de mogelijkheden (en uitdagingen) die een online omgeving met zich meebrengt en hoe je hier effectief mee om kan gaan.
 • Werken met online werkvormen: Hoe ga je om met publiek of collega’s die je niet of slechts gedeeltelijk ziet? Hoe zorg je ervoor dat iedereen aangehaakt en betrokken blijft tijdens de sessie? Hoe daag je mensen online uit tot het stellen of direct beantwoorden van vragen? We leren je hoe je de aandacht van online deelnemers kunt vasthouden en hen kan uitdagen om een actieve rol in te nemen. We laten je zien wat voor online werkvormen er zijn en hoe deze helpen om de bijeenkomst interactief en prikkelend te houden.
 • Omgaan met lastige situaties: We staan kort stil bij enkele tips en tricks over het omgaan met lastige situaties zoals collega’s of publiek die niet zichtbaar zijn, geen reactie geven of afhaken, techniek die hapert, hulpmiddelen die het af laten weten en andere onvoorziene zaken.

Hoe ziet de sessie eruit?

De sessie vindt in een online omgeving plaats. We gebruiken hier het programma Zoom voor. Mocht je geen gebruik kunnen of mogen maken van Zoom om wat voor reden dan ook dan verzinnen we graag een alternatief, laat dit ons in dat geval weten. Schrijf je in door op de knop inschrijven te klikken, tot dan!


Lesvorm

Deze training wordt via internet gegeven, live, door een trainer. Je kunt vanuit huis inloggen en de trainer zal je actief begeleiden samen met andere deelnemers.

Deelname aan een online training van Learnit is laagdrempelig en niet ingewikkeld. We maken hiervoor gebruik van de software van Zoom. Bekijk hier de animatie.

Er is voldoende tijd voor vragen en interactie met de andere deelnemers. Je kunt de training volgen vanaf een laptop, pc of een mobiel device. We raden een laptop of pc met microfoon en webcam aan. Op een laptop zijn deze meestal al aanwezig. Je kunt ervoor kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van je eigen videobeeld en geluid. Je hoeft dus niet zelf in beeld.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.