Learnit Training
Interactief webinar: Digitale brochures in InDesign maken
 • Leer hoe je het maximale uit InDesign weet te halen.
 • Werk samen met een expert in Adobe Software.
 • Doe in een korte tijd veel praktische kennis op.
 • De sessie vindt veilig online plaats.
 • Praktische training

Zou je altijd al een écht mooie brochure willen maken om indruk te maken op (mogelijke) klanten? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor dit interactieve webinar. Onze expert-IT trainer Mike staat klaar om jou in drie uur tijd bij te praten over het opzetten van een digitale brochure in InDesign. Aan het einde heb je een goed idee hoe je dit met deze software kan doen, daarnaast weet je ook hoe je InDesign goed met de andere Adobe software kan laten samenwerken (Illustrator & Photoshop) voor optimaal resultaat. Eerst meer weten? Klik dan op details.

Ja, ik wil meer weten

“Enorm veel geleerd in drie dagen! Het is een 'aparte' leervorm omdat je ook veel in je eigen boek met je eigen opdrachten bezig bent. Maar het voordeel is dat je alle handelingen zelf uitvoert (en het dus beter oppikt), en in je eigen tempo kunt werken. Omdat ik al een beetje ervaring had met het programma, kon ik sommige dingen snel doorlopen.” - Be­oor­de­ling: 10.0

learnit InDesign CC Basis

Interactief webinar: Digitale brochures in InDesign maken

Wat gaan we doen?

Tijdens het webinar maak je samen met expert IT trainer Mike een Digitale brochure met Adobe Indesign. Het instellen van een nieuw document zal aan bod komen evenals het werken met tekst en afbeeldingen. Veel andere zaken die bij het maken van een brochure handig zijn zetten we in om een krachtige workflow te creëren. U kunt dan denken aan het werken met stramienpagina’s, lagen, kleurstalen en alineastijlen. Maar ook de eenvoudigere hulpmiddelen zullen we gebruiken om nauwkeurig en snel te werken. Zoals het gebruik van hulplijnen, groepen, uitlijnmogelijkheden en sneltoetsen.

Wat heb ik nodig?

Het wordt aangeraden om naast Adobe InDesign ook Adobe Illustrator en Adobe Photoshop te installeren, Mike laat namelijk ook de krachtige koppeling tussen de grote drie dtp-applicaties van Adobe zien. Welke handelingen kunnen in meer dan één applicatie en wat zijn daar de voor- en nadelen van?

Omdat het eindproduct een digitale brochure betreft is er de mogelijkheid om enige interactie toe te voegen. Voorbeelden hiervan zijn hyperlinks, knoppen en formuliervelden. Uiteindelijk besteden we aandacht aan het opslaan van het product voor latere bewerkingen maar ook aan het exporteren van het eindproduct als PDF.

Hoe ziet het webinar eruit?

Het webinar vindt in een online omgeving plaats. We gebruiken hier het programma Zoom voor. Mocht je geen gebruik kunnen of mogen maken van Zoom om wat voor reden dan ook dan verzinnen we graag een alternatief, laat dit ons in dat geval weten. De sessie duurt 3 uur, in deze tijd presenteert Mike uiteraard veel van de verschillende opties binnen InDesign. Daarnaast zorgt Mike ook voor voldoende interactie en reflectie tijdens het webinar. Hij vraagt mensen om input en er vinden verschillende oefeningen plaats waarin je wordt getriggerd om de kennis die je opdoet gelijk toe te passen in de praktijk.

Hoe ziet de sessie er stap voor stap uit?

We gaan tijdens de sessie de volgende punten bij langs:

 • Instellen document
 • Gebruik van stramienpagina’s
 • Tekst en afbeeldingen toevoegen
 • Kleurbeheer en kleurstalen
 • Alinea- en tekenstijlen
 • Interactieve elementen gebruiken
 • Opslaan en exporteren

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Webinar, per persoon:


Prijs (excl. btw)

€ 125,-

btw 21%

€ 26,25

Totaal incl. btw

€ 151,25