Learnit Training

Cursus ITIL® Life Cycle: Managing Across the Life Cycle

Wanneer je deelneemt aan deze actieve cursus, betekent dat de vaardigheden leren met een mix van presentaties, leergesprekken, praktijksituaties, bestaande cases en discussies. De gecertificeerde docent is bij deze cursus Cursus ITIL® Life Cycle: Managing Across the Life Cycle meer een coach die op een coachende manier begeleidt dan een trainer.

Deze module van de Cursus ITIL® Life Cycle serie is de laatste in de rij, maar het is ook een op zich staande kwalificatie. Deze vier- of vijfdaagse cursus heeft als doel het overbrengen, testen en valideren van de ITIL®-publicaties met de focus op business, management en controle op interfaces en interacties van de processen uit de vijf ITIL®-kernpublicaties (Service Strategy, Service Design, Service Transition, Service Operations en Continual Service Improvement). Ook de interfaces en interacties tussen de processen in de Service Life Cycle worden behandeld.

Om het diploma en bijbehorend certificaat ITIL® Expert of Master in IT Service Management te behalen, is het halen van het certificaat van deze cursus een vereiste.

Inhoud

Deze interactieve cursus duurt vier dagen en op de vijfde dag kan optioneel examentraining worden gedaan met het examen als afsluiting. De onderwerpen die aan bod komen in de cursus en op het examen zijn:

  • Introductie tot IT Service Management Business en Managementaangelegenheden
  • Managen van de planning en implementatie van IT Service Management
  • Management van strategische veranderingen
  • Risicomanagement
  • Begrip van organisationele uitdagingen
  • Service Assessment
  • Begrip van Complementary Industry Guidance (ISO20000, CMMI, TQM, Six Sigma, COBIT, etc.)

Doelgroep

De doelgroep voor deze cursus ITIL® Life Cycle: Managing Across the Life Cycle bestaat uit ICT-professionals die, om de kwaliteit van dienstverlening te verhogen, een goed business- en managementniveau van de ITIL® Life Cycle willen behalen. Ook de ICT-professionals die het ITIL® Expert of Master in IT Service Management willen behalen, behoren tot de doelgroep, omdat dit de laatste verplichte module is.

Examen

Op de vijfde dag kan men je examentraining doen en dit afsluiten met een examen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen. Er zijn 50 punten haalbaar en om de cursus met goed gevolg af te sluiten moet men minimaal 35 van deze 50 punten halen.

De kosten voor het examen bedragen ongeveer €275,00 exclusief btw. Indien je deel wilt nemen aan het examen kan je dit bij het inschrijven voor de training aangeven in het opmerkingenveld.

Voorkennis

Om aan deze cursus ITIL® Life Cycle: Managing Across the Life Cycle deel te kunnen nemen is het met goed gevolg doorlopen hebben van ITIL® Foundation of ITIL® Foundation Bridge een must en er moeten minimaal 15 credits zijn behaald met ITIL® Service Lifecycle of Service Capability kwalificaties.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

4 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 450,-

Subtotaal

€ 1800,-

btw 21%

€ 378,-

Totaal incl. btw

€ 2178,-

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.