Learnit Training

Cursus ITIL® Life Cycle: Service Design

Wil jij (meer) inzicht in het Service Design voor de interne organisatie en voor klanten? Dan is de cursus ITIL® Life Cycle: Service Design de oplossing. Deze cursus is een onderdeel van het uitgebreide ITIL® Life Cycle methode. Je krijgt inzicht in wat Service Design is en welke rol het kan gaan spelen in je organisatie. Het hoofddoel van dit onderdeel van ITIL® Life Cycle is het ontwerpen van nieuwe of andere services ten behoeve van de productieomgeving. Na afloop van de cursus ITIL® Life Cycle: Service Design herken je de noodzaak van Service Design en begrijp je de principes. Ook kun je Service Design sturen en leer je meer over alles wat met Service Design te maken heeft.

Inhoud

De volgende onderwerpen en competenties worden zowel theoretisch als in de praktijk behandeld in de cursus ITIL® Life Cycle: Service Design:

  • Doelstellingen en elementen van Service Design
  • Selecteren van het Service Design-model
  • Financieringsmodellen van Service Design
  • Kritische succesfactoren en risicoanalyse
  • Implementeren van Service Design

Doelgroep

De cursus ITIL® Life Cycle: Service Design is zeer geschikt voor die mensen binnen een organisatie die verantwoordelijk zijn voor of betrokken bij het beheer en de exploitatie van ICT-infrastructuur of financiële vastlegging van ICT-middelen op strategisch niveau.

Examen

Wanneer je examen wilt doen en de cursus wilt afsluiten met een certificaat, dan biedt Learnit de optie om op de vierde dag een examentraining te doen.

Na afloop van de examentraining kun je deelnemen aan het examen. Je krijgt anderhalf uur de tijd om 90 meerkeuzevragen te beantwoorden. Er zijn 40 punten beschikbaar waarvan je er minimaal 28 nodig hebt om te slagen.

De kosten voor het examen bedragen €275,00 exclusief btw. Indien je deel wilt nemen aan het examen kan je dit bij het inschrijven voor de training aangeven in het opmerkingenveld.

Voorkennis

Als basis is het goed om de cursussen ITIL® Foundation of ITIL® Foundation Bridge met goed gevolg te hebben doorlopen voordat je begint aan deze cursus ITIL® Life Cycle: Service Design. Je hebt dan voldoende kennis van de ITIL®-methode om de stof van deze aanvullende ITIL®-cursus tot je te nemen.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

3 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 450,-

Subtotaal

€ 1350,-

btw 21%

€ 283,50

Totaal incl. btw

€ 1633,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.