Learnit Training

Cursus ITIL® Life Cycle: Service Transition

Wil jij je na het volgen van de cursus ITIL Foundation verder specialiseren in de ITIL methodiek? Dan kun je aan de slag met onder andere de cursus ITIL Life Cycle: Service Transition. In deze cursus leren onze gecertificeerde trainers je zowel met theoretische als praktische voorbeelden de principes en richtlijnen voor nieuwe en veranderende services en hoe je deze kunt verplaatsen naar de operationele omgeving. Uitgaande van de specificaties van je klanten ben je na deze cursus in staat om processen, systemen en functies die nodig zijn voor het bouwen, testen en uitrollen van een release in een productieomgeving te managen en te coördineren. In deze cursus maken we gebruik van een boeiende, op de realiteit gebaseerde aanpak, om de kerndisciplines van ITIL best practices te leren.

Na afloop van de driedaagse training kan men aansluitend een ITIL Life Cycle: Service Transition examen afleggen. Tevens is het mogelijk om voorafgaand aan het examen een examentraining te volgen.

Inhoud

Na afloop van de cursus ITIL Life Cycle: Service Transition hebben de cursisten geleerd:

  • Een introductie tot Service Transition
  • Wat Service Transition inhoudt
  • Wat Service Transition principes zijn en hoe die te gebruiken
  • Hoe het beheer en onderhoud (Management and control) van alle Service Transition activiteiten werkt
  • Wat Service Transition gerelateerde activiteiten met betrekking tot communicatie, commitment en organisatorische veranderingen zijn

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor ICT-professionals die zich verder willen ontwikkelen in de ITIL methodes. Verder is de cursus geschikt voor onder andere change managers, projectleiders, technisch beheerders, ICT-coördinatoren, teamleiders, designers, programmeurs, architecten, planners, IT-consultants, IT-security managers, service testmanagers en ITSM-trainers.

Examen

Op de vierde dag van de cursus heb je de optie om deel te nemen aan een examentraining met als afsluiting het maken van het examen. Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen, waarvan er minimaal 28 goed beantwoord moeten worden om het certificaat ITIL® Life Cycle: Service Transition te verkrijgen. Het examen duurt anderhalf uur.

De kosten voor het examen bedragen €275,00 exclusief btw. Indien je deel wilt nemen aan het examen kan je dit bij het inschrijven voor de training aangeven in het opmerkingenveld.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis voor de cursus ITIL® Life Cycle: Service Transition vereist.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

3 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 450,-

Subtotaal

€ 1350,-

btw 21%

€ 283,50

Totaal incl. btw

€ 1633,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.