Learnit Training

Het is niet mogelijk om in te schrijven voor dit webinar

Bekijk de lijst van webinars waar je je wel voor in kunt schrijven

Interactief webinar: Knutselen in Power BI? Creëer je eigen interactieve rapport!
 • Breid je kennis en vaardigheden uit van Power BI
 • Praat live met een expert in het vak
 • De sessie vindt veilig online plaats
 • Doe in een korte tijd veel nieuwe inzichten op
 • Praktische training

Op effectieve wijze Power BI inzetten om je eigen rapportages te creëeren; dat is het doel van dit interactieve webinar. Om er voor te zorgen dat jij over de juiste vaardigheden beschikt, worden verschillende functies binnen het programma besproken en uitgelegd. Ben je benieuwd naar deze functies en de mogelijkheden in Power BI? Je komt erachter tijdens drie interessante uren met Learnit-expert Roy!

Ja, ik wil meer weten

Interactief webinar: Knutselen in Power BI? Creëer je eigen interactieve rapport!

Het is niet mogelijk om in te schrijven voor dit webinar

Bekijk de lijst van webinars waar je je wel voor in kunt schrijven

Details

Knutselen met tabellen en grafieken in Excel, wie kent het niet? Het nadeel aan werken met data in Excel is dat rapportages al snel complex, tijdrovend en foutgevoelig zijn. Bovendien moeten de handelingen bij een nieuwe versie van het rapport opnieuw uitgevoegd worden. De vraag is: hoe kan je dit handiger aanpakken? De oplossing hiervoor is simpel, namelijk overstappen naar Power BI. Power BI biedt namelijk de mogelijkheid om eenmalig een rapport samen te stellen, waarna het programma vervolgens bij het openen vanzelf de actuele gegevens inleest en het rapport bijwerkt waar nodig. Oftewel, Power BI kost minder tijd, is minder complex en is daarnaast ook nog minder foutgevoelig in vergelijking met Excel. Ideaal toch?

 

In dit 3 uur durende interactieve webinar leer je hoe je Power BI het beste kan inzetten om je eigen rapportage te creëeren. Je krijgt inzicht in het dashboard van Power BI en de verschillende functies en mogelijkheden die het programma te bieden heeft. In het webinar wordt getoond hoe een rapport wordt gemaakt met behulp van Power BI. Vanaf het inlezen van de data tot het presenteren, alle stappen worden uitgelegd. Zo krijg je een goede indruk van de mogelijkheden van Power BI en wordt knutselen weer iets voor in de schuur. Bekijk hieronder de onderwerpen die in ieder geval aan bod komen.

 

Inhoudsopgave

 • Wat is Power BI?
 • De Power BI Interface
 • Gegevens inlezen en aanpassen in Power Query
 • Het opzetten van een relatiemodel
 • Visualisaties en filters toevoegen
 • Rapporten delen

Hoe ziet het webinar eruit?

Het webinar vindt in een online omgeving plaats. We gebruiken hiervoor het programma Zoom. Mocht je geen gebruik kunnen of mogen maken van Zoom om wat voor reden dan ook dan verzinnen we graag een alternatief, laat dit ons in dat geval weten. De sessie duurt 3 uur, in deze tijd presenteert Roy uiteraard de belangrijkste technieken en uitdagingen bij het maken van je eigen rapportages in Power BI. Daarnaast zorgt Roy ook voor voldoende interactie en reflectie tijdens het webinar. Zo zal Roy diverse vragen aan deelnemers stellen en vinden er verschillende oefeningen plaats waarin je de opgedane kennis direct kan toepassen in Power BI.
 

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Webinar, per persoon:


Prijs (excl. btw)

€ 125,-

btw 21%

€ 26,25

Totaal incl. btw

€ 151,25