Learnit Training

Cursus Maxon Cinema 4D

Omschrijving

Maxon Cinema 4D is een professioneel 3d-animatie pakket dat onder meer voor televisie en film wordt gebruikt. Het blinkt uit door het gebruiksgemak zodat ook een beginneling snel aan de gang kan met het bouwen van 3d-scenes. Een ander groot voordeel van dit pakket, naast de betaalbaarheid, is zeker ook dat het kan worden gebruikt op zowel het Windows als het Macintosh platform.

Tijdens de 5-daagse cursus Maxon Cinema4D worden de hieronder omschreven onderwerpen behandeld. De onderwerpen die in de training aan bod komen worden uitgelegd door middel van kleine projecten die de uitgebreide mogelijkheden van het pakket uit de doeken doen. Eigen materiaal kan ook worden meegenomen. Denk dan vooral aan objecten die tussen de cursusdagen door de cursist zelf gebouwd zijn. In de volgende les kunnen dan eventuele vragen of problemen behandeld worden.

Doel van deze cursus Maxon Cinema 4D is de cursist inzicht te verschaffen in de mogelijkheden en praktijk van het maken van 3d-objecten, scenes en animaties met behulp van Maxon Cinema 4D.

Doelgroep

De training is bedoeld voor een brede groep gebruikers. Dat kan zijn op het gebied van 3D illustraties in drukwerk of animaties voor gebruik in video of film. Maxon Cinema 4D heeft ook een goede integratiemogelijkheid met de architectuurpakketten Allplan en Vectorworks. Dit maakt het pakket zeer geschikt voor het maken van presentaties. Ook voor het gebruik binnen webdesign is Maxon Cinema 4D zeer geschikt door de VRML, Flash en Quicktime VR uitvoermodules.

Voorkennis

  • Enige voorkennis van het gebruik van beeldbewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop is aanbevolen.
  • Enige kennis van de Engelse taal is handig.
  • Bij het bouwen van 3D-objecten wordt veel gebruik gemaakt van bitmap afbeeldingen om objecten van een "huid" te voorzien. Binnen de cursus worden alleen bestaande afbeeldingen gebruikt. Voor het ontwikkelen van eigen objecten is enige kennis van software om bitmap afbeeldingen te bewerken noodzakelijk.

Inhoud

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Gebruikersinterface - schermindeling, navigatie, menustructuur, aanpassing interface
  • Bouwen van objecten - theorie, polygonen, primitieven, booleans, splines, lofting&lathing, arrays, metaballs, hypernurbs
  • Deformaties - als bouwgereedscha, tijdens animatie
  • Materialen - theorie, projectiemogelijkheden, shaders o.b.v. bitmaps, procedurele shaders, opbouwen van shader trees
  • Belichting - theorie, setup, soorten lampen & schaduw, global illumination vs arealight
  • Animatie - keyframes & tijdlijn, particle systemen, forward & inverse kinematic, introductie karakter animatie, cameravoering
  • Rendering.

Voorkennis

Enige voorkennis van het gebruik van beeldbewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop is aanbevolen. Enige kennis van de Engelse taal is handig.

Bij het bouwen van 3D-objecten wordt veel gebruik gemaakt van bitmap afbeeldingen om objecten van een "huid" te voorzien. Binnen de cursus worden alleen bestaande afbeeldingen gebruikt. Voor het ontwikkelen van eigen objecten is enige kennis van software om bitmap afbeeldingen te bewerken noodzakelijk.

Opmerking

De training heeft een vast gedeelte maar door het uitgebreide karakter en de vele toepassingsgebieden kunnen in overleg met de cursist bepaalde onderdelen met meer nadruk behandeld worden.

Bij de cursus wordt een zelf ontwikkeld naslagwerk gebruikt. Alle in de cursus behandelde onderwerpen zijn in dit naslagwerk terug te vinden. Naast het in de cursus behandelde materiaal, zijn nog enige extra voorbeelden opgenomen. Alle benodigde objecten, materialen en bouwfasen staan op een cd-rom.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

4 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 350,-

Subtotaal

€ 1400,-

btw 21%

€ 294,-

Totaal incl. btw

€ 1694,-

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Maxon Cinema 4D is beoordeeld met een gemiddelde van 8.3.