Cursus Microsoft Azure Data Fundamentals
 • Kleine groepen
 • Covid-19 veilig
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

Deze e-learning volgt het officiele Microsoft Learn programma en is een voorbereiding op het officiele Microsoft examen om je te certificeren voor dit onderwerp. De training is volledig in het Engels, daardoor is een deel van de informatie pagina ook in het Engels. Op het "Details" tabblad vind je een korte omschrijving en daaropvolgend alle onderwerpen die worden behandeld in deze e-learning.

Ja, ik wil meer weten

Cursus Microsoft Azure Data Fundamentals

Introductie

In deze cursus verwerven cursisten fundamentele kennis van kerngegevensconcepten en gerelateerde Microsoft Azure-gegevensservices. Cursisten leren over kerngegevensconcepten zoals relationeel, niet-relationeel, big data en analyse, en bouwen hun fundamentele kennis van cloudgegevensservices op binnen Microsoft Azure. Cursisten zullen fundamentele relationele dataconcepten en relationele databaseservices in Azure verkennen. Ze verkennen Azure-opslag voor niet-relationele gegevens en de basisprincipes van Azure Cosmos DB. Cursisten leren over grootschalige datawarehousing, realtime analyse en datavisualisatie.

Onderwerpen

 • Module 1: Explore core data concepts
 • Module 2: Explore fundamentals of relational data in Azure
 • Module 3: Explore fundamentals of non-relational data in Azure
 • Module 4: Explore fundamentals of data analytics

Doelgroep

Het publiek voor deze cursus bestaat uit personen die de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving willen leren, basisvaardigheden willen opdoen in clouddataservices en hun fundamentele kennis van clouddataservices willen opbouwen binnen Microsoft Azure. De training fungeert ook als voorbereiding op Examen DP-900, wat deel uitmaakt van Microsoft Azure Data Fundamentals certificering.

Trainingsmateriaal

Voor het volgen van deze training volg je de het Microsoft Learn programma en heb je toegang tot een online oefenomgeving (online labs). In dit programma staat alle informatie met oefeningen. Om praktische kennis op te doen voer je in de online oefenomgeving opdrachten uit. Je krijgt een half jaar (180 dagen) toegang tot deze leeromgeving waarvoor je geen software nodig hebt, alleen een computer met internetverbinding. In de labs werk je door scenario’s waarbij je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen en kan zien hoe het allemaal in elkaar steekt.

De training is volledig Engelstalig en zal in ongeveer 1 dag af te ronden zijn.

Resultaten

Na het succesvol afronden van deze e-learning kun je:
 • Beschrijf kerngegevensconcepten
 • Identificeer overwegingen voor relationele gegevens op Azure
 • Overwegingen beschrijven voor het werken met niet-relationele gegevens op Azure
 • Een analyse-workload op Azure beschrijven

Certificaat

Na afronding van de e-learning ontvang je van Learnit een certificaat. Daarnaast kun je direct het examen bij ons boeken en online afnemen, waarna je een officieel Microsoft certificaat krijgt voor Microsoft Examen DP-900: Microsoft Azure Data Fundamentals. Na het behalen van dit examen heb je direct ook het certificaat van Microsoft Certified: Azure Data Fundamentals behaald.

Voorkennis

Het wordt aanbevolen om al enige basiskennis te hebben van Azure zoals uit Azure fundamentals. Als je begint te werken met data in de cloud, dan is deze certificering iets voor jou. Het wordt aanbevolen om bekend te zijn met de concepten van relationele en niet-relationele data en met verschillende soorten dataworkloads, zoals transactionele of analytische.

Opmerking

Tijdens deze e-learning krijg je 6 maanden toegang tot de online leeromgeving waarin je de stof toepast op de praktijk. Als je de training volgt om je te certificeren, kun je bij ons ook direct examens bijboeken. De kosten van een examen bedragen €109 euro (excl. btw). Je kunt het examen online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon. Indien je dit examen wilt volgen kun je dit aangeven in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier.

Alle voordelen op een rij:

 • 6 maanden toegang tot de leeromgeving
 • Voorbereiding op het Microsoft Exam DP-900: Microsoft Azure Data Fundamentals
 • Officiële oefentoets als voorbereiding op het examen
 • Het officiële Microsoft Learn programma

Investering

E-learning, per persoon:


Prijs (excl. btw)

€ 200,-

btw 21%

€ 42,-

Totaal incl. btw

€ 242,-