• Leer online presenteren alsof je voor een zaal staat.
 • Presenteren met overtuiging, ook online.
 • Echt contact maken met je publiek, ook online.
 • Aansluiten, contact maken en energie geven via online presenteren.
 • Krachtige methoden om ook online je boodschap overtuigend te brengen.

Online presenteren, inspireren en echt contact maken online

Gezonde spanning maakt je scherp en helpt je om met aandacht een overtuigende presentatie neer te zetten. Maar hoe doe je dat als je niet fysiek aanwezig kunt zijn? Online live presenteren is iets anders dan voor een zaal met belangstellenden te staan. Ook online lukt het niet de presentatie neer te zetten die je voor ogen hebt als je te veel spanning ervaart. In de training Online Presenteren kijken we naar wie je bent en wat je belemmert om met vertrouwen voor een camera te staan. We onderzoeken waar je spanning vandaan komt en hoe je ermee om kunt gaan.

Maak contact met je publiek, dus met de camera

Een voorwaarde voor online presenteren met overtuiging, is contact maken met je publiek, dus met de camera. Dat kan alleen als je authentiek overkomt, als je jezelf bent. In de training leer je je kwaliteiten en sterke eigenschappen in te zetten voor een overtuigende online presentatie en geven we je de tools om de aandacht van je publiek niet alleen te prikkelen, maar ook vast te houden. Daarbij focussen we ons op wat je wilt vertellen: de inhoud. Wanneer je gaat nadenken over wat je wilt bereiken bij het publiek, leer je je verhaal beter op te bouwen en beter te structureren. Ook leren we je hoe je zelfverzekerd voor een camera kan staan of zitten en hoe je jouw non- verbale communicatie afstemt op de inhoud van je boodschap zodat die ondersteunend en niet afleidend is. Zo maakt jouw online presentatie de indruk die je voor ogen hebt.

Veel mensen denken dat online presenteren niet voor iedereen is weggelegd. Wij geloven dat iedereen kan leren online te presenteren met overtuiging!

Inhoud van de training Online Presenteren

In deze training leer je niet alleen om met overtuiging een presentatie te houden met je kwaliteiten en sterke eigenschappen, je leert specifiek om voor de camera te presenteren. Dat is iets heel anders dan voor een zaal te staan met echt publiek en met echte fysiek aanwezige mensen. Net als bij fysiek presenteren, ligt ook hier de nadruk op de inhoud. Hoe breng je jouw boodschap zo goed mogelijk over en houd je de aandacht van je publiek vast?

Onderwerpen Online Presenteren

Tijdens de training komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Presenteren = communiceren: De boodschap zo helder mogelijk overbrengen en contact blijven met de camera en het publiek. Hoe kan verbale, non-verbale en paralinguale communicatie je boodschap ondersteunen of ontkrachten?
 • Inzicht in je eigen stijl van online presenteren: Krijg inzicht in je eigen gedrag en verklein je blinde vlek.
 • Doel, structuur en opzet:Hoe bepaal je het doel van je online presentatie, wat voor soort doelen kun je nastreven, hoe kom je tot de inhoud van je presentatie en in welke vorm moet je dit gieten?
 • Kracht van stimuli:Enkele krachtige methodieken worden behandeld om een boodschap zo effectief mogelijk over te brengen, zoals bijvoorbeeld de kracht van herhaling, het inzetten van humor en andere online hulpmiddelen voor het prikkelend maken van een online presentatie.
 • Aansluiten, contact maken en energie geven:Wat helpt jou als online presentator om echt contact te maken met je publiek of de camera? Waar moet je op letten en hoe blijf je aansluiting vinden? Hoe blijf je voldoende energie geven tijdens een online presentatie.
 • Spanning omzetten in positieve energie: Op een prettige manier contact maken met de camera en het online publiek door interactie en verbinding. Er wordt aandacht besteed aan het aanpakken van de oorzaak van spanning: waar komt het vandaan en hoe ga je ermee om?
 • Omgaan met onvoorziene zaken:Oefenen met zogenaamde 'doemscenario's'! Hoe reageer je het beste als je een lastige vraag krijgt of vragen juist uitblijven? Hoe vang je dit op? Wat doe je of als je apparatuur het niet goed doet of je slide tijdens een online presentatie vastloopt? Welke improvisatietechnieken bestaan er als er opeens meer of minder tijd over is? Hoe houd je de sfeer tijdens een online presentatie goed?

Voorkennis

Voor de training Online Presenteren is geen specifieke voorkennis vereist.

Opmerking

Op dagdeel 3 en/of 4 bereiden de deelnemers hun eigen mini-presentatie voor. Ze krijgen hiervoor ongeveer 3 uur voorbereidingstijd.

Lesvorm

Deze training wordt via internet gegeven, live, door een trainer. Je kunt vanuit huis inloggen en de trainer zal je actief begeleiden samen met andere deelnemers.

Deelname aan een online training van Learnit is laagdrempelig en niet ingewikkeld. We maken hiervoor gebruik van de software van Zoom. Bekijk hier de animatie.

Er is voldoende tijd voor vragen en interactie met de andere deelnemers. Je kunt de training volgen vanaf een laptop, pc of een mobiel device. We raden een laptop of pc met microfoon en webcam aan. Op een laptop zijn deze meestal al aanwezig. Je kunt ervoor kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van je eigen videobeeld en geluid. Je hoeft dus niet zelf in beeld.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.