Learnit Training

Cursus Oracle Database: Administration deel I Live Online

De cursus verschaft inzicht in de architectuur en concepten van Oracle databases. Daarnaast behandelen we de specifieke taken van een gegevensbeheerder in een (multi-user) productieomgeving. Tot deze taken behoren bijvoorbeeld het aanmaken van een database en het beheren van de rechten van databasegebruikers. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de command-line voor het uitvoeren van commando's. De cursus is platform-onafhankelijk, maar waar nodig worden platform-specifieke aanwijzigen gegeven (Windows, UNIX, etc.). Iedere deelnemer heeft de beschikking over een eigen database.

Met nadruk wordt erop gewezen dat basiskennis van SQL onontbeerlijk is om deze cursus succesvol te kunnen volgen.

Het doel van deze Oracle DBA cursus is inzicht krijgen in de werking en mogelijkheden van Oracle en het kunnen uitvoeren van de elementaire taken van een gegevensbeheerder.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor personen die als gegevens- en systeembeheerder worden belast met het beheer van een Oracle database of andere Oracle-gebruikers die achtergrondinformatie willen hebben over de werking van Oracle.

Inhoud

De cursus Oracle Database: Administration deel I behandelt de volgende onderwerpen:

 • Inleiding databasebeheer
 • Oracle architectuur
 • Installatie van Oracle, Universal Installer
 • Gebruik van Enterprise Manager
 • Instances: aanmaken, starten en stoppen van een database
 • Datadictionary
 • Fysieke en logische database structuur
 • Objecten en Large Objects
 • Gegevensintegriteit
 • Beveiliging
 • Indexen
 • Auditing
 • Globalization Support

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

 • Het traject SQL10G of vergelijkbare kennis
 • Ervaring met systeembeheer in het algemeen

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

 • De cursus Oracle Database 10g: PL/SQL of vergelijkbare kennis
 • De cursus Oracle Database 10g: PL/SQL voor ervaren programmeurs of vergelijkbare kennis
 • De cursus Oracle Database 10g: PL/SQL, de procedurele extensie of vergelijkbare kennis

Opmerking

Het cursusmateriaal is modulair opgebouwd. Ieder hoofdstuk uit het cursusmateriaal start met een theoretisch deel. Dit gedeelte wordt door de deelnemer in eigen tempo doorlopen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hands-on voorbeelden. Doordat de deelnemer actief met de theorie bezig is, beklijft deze beter. Onduidelijkheden of vragen worden door de docent persoonlijk toegelicht. Naast het doorspreken van de opdrachten kan de docent aanvullingen geven en specifieke vragen van de deelnemer, bijvoorbeeld uit zijn werksituatie, beantwoorden. Om persoonlijke aandacht te garanderen kunnen per docent maximaal acht deelnemers begeleid worden.

Lesvorm

Deze training wordt via internet gegeven, live, door een trainer. Je kunt vanuit huis inloggen en de trainer zal je actief begeleiden samen met andere deelnemers.

Deelname aan een online training van Learnit is laagdrempelig en niet ingewikkeld. We maken hiervoor gebruik van de software van Zoom. Bekijk hier de animatie.

Er is voldoende tijd voor vragen en interactie met de andere deelnemers. Je kunt de training volgen vanaf een laptop, pc of een mobiel device. We raden een laptop of pc met microfoon en webcam aan. Op een laptop zijn deze meestal al aanwezig. Je kunt ervoor kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van je eigen videobeeld en geluid. Je hoeft dus niet zelf in beeld.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal:


Prijs excl. btw

€ 2000,-

btw 21%

€ 420,-

Totaal incl. btw

€ 2420,-

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Oracle Database: Administration deel I Live Online is beoordeeld met een gemiddelde van 7.9.

"Praktisch gericht en erg toepasbaar in de praktijk. Leuke combi van theorie + oefenen"

"Very nice school to learn a variety of training with dedicated experts."

"Het is een organisatie die vooraf vraagt waar de training over moet gaan en met hoeveel deelnemers, je weet dus gelijk waar je aan toe bent. De samenwerking heb ik als prettig ervaren. Veel informatie gekregen maar ook in praktijk toegepast."

"I have very good impression of the content of the training and specially of the trainer"

"De training was zeer leerzaam. De theorie en de praktijk werden zeer goed met elkaar gecombineerd. Het was erg fijn om in een klein groepje les te krijgen, hierdoor kreeg ik nog meer de kans om mijn leerdoelen te behalen."