Learnit Training

Cursus PHP Zend Framework 2 Programming Live Online

Het succesvolle PHP Zend Framework heeft een opvolger gekregen: Zend Framework 2. In deze nieuwe versie zijn veel verbeteringen aangebracht om nog gemakkelijker jouw doel te bereiken. Het Zend Framework is een zeer veelzijdig open-source framework dat zich kenmerkt door robuustheid en flexibiliteit. Het is geen kant-en-klaar software, maar biedt een groot aantal basiselementen waarmee een programmeur zeer snel nieuwe maatsoftware kan implementeren.

Tijdens deze vierdaagse cursus behandelen we hoe we het Zend Framework kunnen inzetten voor het bouwen van webapplicaties. Je leert hoe je het Zend Framework installeert en hoe je een eigen module (deel van een applicatie) maakt die goed is te onderhouden en te testen. Afhankelijk van het niveau van de groep wordt naast het programmeren in Zend Framework ook enige theorie van zogenaamde design patterns behandeld.

Onderwerpen:

 • Tijdens de cursus worden minimaal de volgende onderwerpen behandeld:
 • Installatie van het Zend Framework
 • De modulaire structuur van het framework
 • Opzetten van de MVC-structuur (configuratie van een module)
 • Het gebruik van de ServiceManager
 • Controller plugins
 • View helpers
 • Maken van een eenvoudige webapplicatie (Models, Views, Database)
 • Design Patterns:
  • Factory
  • Observer
  • Singleton
  • MVC
  • TableGateway
  • Hydrator

Doelgroep

Deze intensieve training is specifiek bedoeld voor softwareontwikkelaars met minimaal 1 jaar praktische ervaring met PHP, die de mogelijkheden van het Zend Framework willen leren kennen.

Voorkennis

Er wordt uitgegaan van een ruime kennis van en ervaring met PHP. Het Zend Framework is volledig object georiënteerd (OOP) opgezet en gebruikt vele design patterns. Goede kennis van object georiënteerd programmeren is derhalve belangrijk om de behandelde stof goed te begrijpen. Enige kennis van design patterns is een pré.

Lesvorm

Deze training wordt via internet gegeven, live, door een trainer. Je kunt vanuit huis inloggen en de trainer zal je actief begeleiden samen met andere deelnemers.

Deelname aan een online training van Learnit is laagdrempelig en niet ingewikkeld. We maken hiervoor gebruik van de software van Zoom. Bekijk hier de animatie.

Er is voldoende tijd voor vragen en interactie met de andere deelnemers. Je kunt de training volgen vanaf een laptop, pc of een mobiel device. We raden een laptop of pc met microfoon en webcam aan. Op een laptop zijn deze meestal al aanwezig. Je kunt ervoor kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van je eigen videobeeld en geluid. Je hoeft dus niet zelf in beeld.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal:


Prijs excl. btw

€ 1600,-

btw 21%

€ 336,-

Totaal incl. btw

€ 1936,-

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus PHP Zend Framework 2 Programming Live Online is beoordeeld met een gemiddelde van 8.2.

"Was een leuke training."

"Praktisch gericht en erg toepasbaar in de praktijk. Leuke combi van theorie + oefenen"

"Voor mij was het grootse pluspunt dat het lesmateriaal erg duidelijk is. Hierdoor volg je op je gemak de training zonder de stress van wat bedoelen ze nou. Ik ben zeer positief verast geweest. wel moet ik zeggen dat ik al enige kennis van access had."

"Inhoud van de cursus is prima, je krijgt een duidelijk beeld over de toepasbaarheid van de stof binnen de eigen organisatie. Leuke oefeningen en prima docent die inspirerend weet les te geven."

"Ik heb tijdens deze training veel handvatten gekregen die ik makkelijk toe kan passen in de praktijk."