Learnit Training

Cursus PRINCE2® Foundation Live Online

Verbeter het resultaat van projecten met Prince2 projectmanagement

Betere controle over je projecten? Leren hoe je de kwaliteit van projecten kunt waarborgen en sneller kunt bijsturen? Prince2 is een veelgebruikte methode voor organisatie, management en beheersing van projecten. Anders dan bij andere projectmanagementmethodieken ligt de focus bij Prince2 met name op de processen. Door bij de voorbereiding veel aandacht te besteden aan het definiëren van het gewenste eindresultaat worden de verwachtingen van alle betrokkenen beter gemanaged. En door de vaste structuur en opbouw spreekt iedereen dezelfde taal, wat de communicatie aanzienlijk makkelijker maakt. Dat maakt Prince2 tot één van de meest concrete, snel toepasbare projectmanagementmethodieken.

Deze cursus leidt je op tot en met het examen volgens de nieuwste versie van Prince2 2017.

Inhoud

De driedaagse Prince2 Foundation projectmanagement cursus geeft je een uitgebreide introductie in de projectmanagementmethode Prince2. Je leert de belangrijkste principes van de Prince2 projectmethodiek, de diverse projectstadia en de thema’s waarop je een project moet sturen. Ook de opbouw van de projectorganisatie en de bijbehorende rollen verantwoordelijkheden komen aan de orde. En ten slotte bereid je je goed voor op het officiële Prince2 Foundation examen.

Introductie

 • De basis: de 7 Prince2 principes
 • Voordelen, nadelen en succesfactoren van Prince2 projectmanagement
 • Projectorganisatie vs lijnorganisatie
 • Projectorganisatie: rollen, verantwoordelijkheden en teamstructuur
 • Een project opstarten en initiëren
 • Projectfasering: stappen in een Prince2 project

Projectuitvoering en projectbeheersing

 • Productgebaseerde projectplanning: van eindproduct naar benodigde input
 • Prince2 thema’s: een project uitvoeren, bewaken en bijsturen
 • Risico’s, wijzigingen en uitzonderingen
 • Prince2 projectdocumentatie: helder inzicht in de voortgang
 • Voorbereiding op het Prince2 Foundation examen

Examen

Op de derde dag doe je examen voor het PRINCE2®-certificaat. Dit is verplicht. Het examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen en duurt één uur. In dat uur moet je 35 of meer goede antwoorden geven om te slagen.

Het examen gaat over de karakteristieken en de context van een project en de voordelen van het werken volgens PRINCE2®, het doel van de PRINCE2®-rollen, -managementproducten en -thema’s, de PRINCE2®-principes, de doelstellingen en de context van de PRINCE2®-processen.

De kosten voor het examen zijn inbegrepen in de prijs.

Doelgroep

De Prince2 Foundation training is ontwikkeld voor iedereen die in zijn functie te maken heeft met projectmatig werken en betrokken is bij projecten. Denk aan projectmanagers, projectmedewerkers, projectondersteuners, projectadviseurs, projectplanners en kwaliteitsfunctionarissen. De cursus is ook geschikt voor bijvoorbeeld informatiemanagers, business-analisten, functioneel ontwerpers, productontwikkelaars
Deze projectmanagement cursus sluit goed aan als voorbereiding op het officiële Prince2 Foundation examen, en biedt een uitstekende opstap naar de vervolgcursus Prince2 Practitioner.

Lesmethodiek

Learnit biedt de cursus Prince2 Foundation aan als klassikale training. Aan de hand van een fictieve business case worden alle aspecten van Prince2 projectmanagement doorlopen. Hierbij wordt het officiële Prince2 Foundation course book gebruikt.
Liever thuis studeren? De Prince2 Foundation training is er ook als e-learning.

Resultaten

Na afloop van de cursus Prince2 Foundation:
 • ken je de zeven basisprincipes van Prince2.
 • kun je de rollen en verantwoordelijkheden binnen een Prince2 projectorganisatie definiëren.
 • weet je uit welke stadia Prince2 projecten bestaan.
 • weet je welke thema’s invloed hebben op het project.
 • ken je de 7 processen binnen het projectmodel van Prince2.
 • weet je waarom de projectplanning begint bij het gewenste eindresultaat.
 • kun je de belangrijkste managementproducten en triggers benoemen.
 • kun je de belangrijkste projectmanagementtechnieken benoemen.
 • weet je waarvoor elke methodiek en techniek dient en welke relaties er zijn tussen de onderdelen van elke methodiek
 • ben je goed voorbereid op het officiële Prince2 Foundation examen.

Voorkennis

Om deel te nemen van de cursus PRINCE2® Foundation is geen voorkennis vereist. Voor iedereen met interesse in of betrokken bij projectactiviteiten is deze cursus aan te bevelen.

Lesvorm

Deze training wordt via internet gegeven, live, door een trainer. Je kunt vanuit huis inloggen en de trainer zal je actief begeleiden samen met andere deelnemers.

Deelname aan een online training van Learnit is laagdrempelig en niet ingewikkeld. We maken hiervoor gebruik van de software van Zoom. Bekijk hier de animatie.

Er is voldoende tijd voor vragen en interactie met de andere deelnemers. Je kunt de training volgen vanaf een laptop, pc of een mobiel device. We raden een laptop of pc met microfoon en webcam aan. Op een laptop zijn deze meestal al aanwezig. Je kunt ervoor kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van je eigen videobeeld en geluid. Je hoeft dus niet zelf in beeld.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal:


Prijs excl. btw

€ 1200,-

btw 21%

€ 252,-

Totaal incl. btw

€ 1452,-

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus PRINCE2® Foundation Live Online is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.

"Bij Learnit blijven ze leren van hun eigen lessen. Wat een top cursus!"

"De training werd gegeven in een goed tempo, waarbij de cursisten goed konden meekomen. Het was geen grote groep, waardoor er genoeg ruimte was voor het individu. De stof was in een logische volgorde, waardoor je door verder te gaan in de training de basis goed bleef herhalen, waardoor deze bij blijft."

"Een prima training op een mooie locatie. De persoonlijke aanpak van de trainer zorgt ervoor dat het niet verveeld. Ik heb er veel van geleerd."

"Prima, korte en toch complete basiuscursus."

"Was een leuke training."