Learnit Training

Cursus PRINCE2® Practitioner

Heb je een opleiding PRINCE2® Foundation gedaan of ben je projectleider, projectmanager of projectmedewerker en heb je ervaring met het managen van middelgrote en grote projecten? Dan is de cursus PRINCE2® Practitioner echt iets voor jou. Na het volgen van deze cursus, die gegeven wordt door onze professionele gecertificeerde trainers, ben je in staat om een project en de daarbij horende rollen in te richten volgens de PRINCE®-methodiek. Om een project succesvol te maken en af te ronden weet je ook de PRINCE2® procesgerichte benadering te gebruiken, de risico’s te managen en te identificeren en de juiste randvoorwaarden te creëren. Met andere woorden, je bent in staat om de hele procesbegeleiding in een project te starten, te begeleiden, bij te sturen en af te ronden aan de hand van PRINCE2®.

Aan het eind van de cursus ben je in staat om het PRINCE2® Practitionerexamen met goed gevolg af te leggen.

Inhoud

De cursus PRINCE2® Practitioner gaat onder andere over de volgende onderwerpen, zowel theoretisch als praktisch:

  • De processen: Starting up a Project, Initiating a Project, Directing a Project, Controlling a Stage, Managing Product Delivery, Managing a Stage Boundary, Closing a Project
  • De thema's: Business Case, Organisation, Risk, Quality, Change, Progress, Plans
  • De principes van PRINCE2®
  • Het tayloren van PRINCE2®

Doelgroep

De cursus PRINCE2® Practitioner is bedoeld voor project-, lijn- en algemeen managers die in hun dagelijkse werk te maken hebben met interne of externe projecten. Ook projectmedewerkers, teamleiders en aankomende projectleiders kunnen de cursus volgen om hun kennis en vaardigheden op het gebied van projectmanagement te vergroten.

Examen

Aan het eind van de driedaagse cursus volgt het examen. Tijdens het examen kun je je boeken gewoon gebruiken. Het examen duurt tweeënhalf uur en bestaat uit 80 meerkeuzevragen. Wanneer je 44 of meer vragen juist beantwoord hebt, ontvang je het PRINCE2® Practitioner-certificaat.

De onderwerpen van het examen gaan over het begrijpen van de PRINCE2®-rollen, de managementproducten, -principes, -thema’s, -technieken en -processen en het kunnen toepassen van de thema’s, principes en processen in een project. Je moet de managementproducten kunnen creëren en beoordelen.

De kosten voor het examen bedragen €289,00 exclusief btw. Indien je deel wilt nemen aan het examen kan je dit bij het inschrijven voor de training aangeven in het opmerkingenveld.

Voorkennis

Wanneer je de cursus PRINCE2® Foundation hebt gevolgd, kun je de cursus tot practitioner volgen. Om aan te tonen dat je de cursus PRINCE2® Foundation met goed gevolg hebt afgesloten, vragen we je naar het PRINCE2® Foundation-certificaat.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

3 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 450,-

Subtotaal

€ 1350,-

btw 21%

€ 283,50

Totaal incl. btw

€ 1633,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus PRINCE2® Practitioner is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.