• Samenwerken op afstand, het lijkt moeilijker dan het is.
 • Werk goed samen door te praten én te luisteren voor een goed communicatieproces.
 • Afspraken online opvolgen en zorgen dat anderen dat ook doen.
 • Stel ook bij samenwerken op afstand de juiste (SMART) doelen.
 • Omgaan met weerstand bij samenwerken op afstand.

Bij samenwerken draait het om het maken van goede afspraken: doorgaans gebeurt dit tijdens een vergadering of bijeenkomst, maar het is ook heel goed mogelijk om deze afspraken online te maken. Omdat je niet tegenover elkaar zit, is er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Bij samenwerken, zowel off- als online, is het belangrijk om te weten hoe een team functioneert. Werken ze al goed samen? Luisteren ze naar elkaar? Wordt ieders talent geaccepteerd en gerespecteerd? 

Tijdens de training Samenwerken op afstand belichten we alle zaken die bij goed samenwerken belangrijk zijn. Van communicatie tot omgaan met weerstand. Juist bij op afstand werken, is het belangrijk om écht goed en helder te communiceren. Omdat je de lichaamstaal van de ander voor een deel mist, komt het neer op goed en actief luisteren en zicht hebben op beide kanten van het communicatieproces. Komt je verhaal over en begrijp je wat de ander zegt?

We behandelen tijdens de training een aantal specifieke methoden, zoals LSD (luisteren, samenvatten en doorvragen) en het SMART maken van afspraken. Daarnaast komt aan de orde wat er anders is aan het werken op afstand. Wat doet het met je om niet fysiek aanwezig te zijn? Hoe houd jij je aandacht erbij? Hoe zorg je ervoor dat jij je niet laat afleiden tijdens online gesprekken of vergaderen? Hoe onderhandel je op afstand, terwijl je ook de ander iets gunt? En hoe ga je om met weerstand?

Onderwerpen

Tijdens de online training kunnen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod komen:

 • Hoe functioneert een team op afstand?
 • Hoe zorg je te allen tijde voor commitment?
 • De impact van on- en offline samenwerken
 • Hoe motiveer jij jezelf en je collega's?
 • Betrokken en in verbinding blijven.
 • Wat is goede communicatie, on- en offline?
 • Omgaan met diverse persoonlijkheden
 • Hoe onderhandel je online?
 • Doelen stellen (SMART)
 • Omgaan met weerstand

Lesmethodiek

In de online training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij je uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en je zélf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Maatwerk

De omschrijving hierboven geeft je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien in grote lijnen. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. Middels individuele intakes voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Lesvorm

Deze training wordt via internet gegeven, live, door een trainer. Je kunt vanuit huis inloggen en de trainer zal je actief begeleiden samen met andere deelnemers.

Deelname aan een online training van Learnit is laagdrempelig en niet ingewikkeld. We maken hiervoor gebruik van de software van Zoom. Bekijk hier de animatie.

Er is voldoende tijd voor vragen en interactie met de andere deelnemers. Je kunt de training volgen vanaf een laptop, pc of een mobiel device. We raden een laptop of pc met microfoon en webcam aan. Op een laptop zijn deze meestal al aanwezig. Je kunt ervoor kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van je eigen videobeeld en geluid. Je hoeft dus niet zelf in beeld.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Referenties

Wat anderen zeggen over deze training

Cursus Samenwerken op afstand referenties - Gemiddeld cijfer 8.5

 • "Erg leerzaam. Er werd aandacht aan mijn leerdoel gegeven en daardoor is de materie nog beter te gebruiken in de praktijk."

 • "Leuke, praktische training."

 • "Perfecte training!! Erg pragmatisch en direct toepasbaar!!!"

 • "Ik vond het een erg goede training en denk dat ik er veel van geleerd heb. En ook tips heb gehad waar je echt iets mee kan."

 • "Very nice school to learn a variety of training with dedicated experts."

  Learnit referenties