Learnit Training

Cursus Overstappen op het besturingssysteem Ubuntu

Is jouw bedrijf veel geld kwijt aan dure licenties voor computersystemen? Dat kan verleden tijd zijn als je overstapt op opensourcesoftware, zoals Ubuntu. Ubuntu is een gratis besturingssysteem voor de PC, dat Windows geheel kan vervangen. Het systeem is overzichtelijk opgezet, waardoor het gebruiksgemak groot is. Ook reageert het een stuk sneller dan je gewend bent met Windows. Het Open Officepakket is standaard geïnstalleerd en je hebt geen virusprogramma nodig. Omdat het toch een ander systeem is dan je gewend bent, is het raadzaam om een eventuele overstap zorgvuldig aan te pakken. Learnit kan je hier bij helpen.

In de training leren we jouw medewerkers hoe ze efficiënt met het nieuwe besturingssysteem kunnen werken. Zo zal er aandacht zijn voor de opensourcesoftware LibreOffice, dat het vertrouwde Office pakket vervangt. Hiermee kun je alles doen wat je normaal doet met Word, Excel en Access. Ook is er aandacht voor het configuratiescherm en de Ubuntu omgeving, zodat alle medewerkers snel vertrouwd raken met het systeem.

Onderwerpen:

  • Wat open source is en de voordelen ervan
  • Ubuntu kennen, hoe werkt en waarin verschilt het van Windows?
  • Werken met LibreOffice programma's als Writer, Calc en Draw
  • Werken met het configuratiescherm
  • Bestanden downloaden via het FTP-programma FileZilla
  • Gebruik maken van de meest voorkomende Unicodes (ipv Alt-codes)
  • Mogelijke valkuilen voorkomen
  • Waarom een virusscanner niet nodig is.

Wat is open source?

Opensourcesoftware wordt niet ontwikkeld door één groot bedrijf zoals Microsoft, maar komt vaak tot stand op publiekelijke en gemeenschappelijke wijze. Er wordt samengewerkt door verschillende programmeurs en bedrijven om de software te ontwikkelen en is in veel gevallen gratis. Kenmerkend voor deze computerprogrammatuur is dat de broncode wordt vrijgegeven. Hierdoor kunnen gebruikers de software zelfstandig bestuderen, aanpassen en eventueel verbeteren. Het aanbod van opensourcesoftware is groot: zo zijn er besturings- en CMS-systemen en vrije programma's voor Office.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor medewerkers die moeten leren werken met het besturingssysteem Ubuntu.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

3 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 350,-

Subtotaal

€ 1050,-

btw 21%

€ 220,50

Totaal incl. btw

€ 1270,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.