Learnit Training

Cursus Usability

Leer gedurende deze 1-daagse praktische cursus usability de meest succesvolle onderzoeksvormen, richtlijnen en software op het gebied van usability kennen en effectief toepassen. U leert uw webbezoekers te verleiden tot interessante acties zoals online verkopen, aanvragen, boekingen, downloads, reserveringen etc. Uw webbezoekers bereiken hun doel en worden fan van uw site. Uw investering in sites, landingspagina’s en (internet)marketingmiddelen levert een positief resultaat op. U haalt zichtbaar en beter rendement (R.O.I.) uit uw marketingbudget en -middelen!

Deze cursus is zowel voor mensen die geen ervaring hebben met usability als voor personen die hier al enige ervaring mee hebben.

Wat leert u in de cursus usability?

U maakt in deze cursus uitgebreid kennis met de toegevoegde waarde van usability en met de "do’s en dont’s". U leert welke usability normen en onderzoeksmethodieken u voor sites, landingspagina’s en (internet)marketing middelen succesvol kunt toepassen om deze te testen en te analyseren. Ook leert u effectief gebruik te maken van webstatistieken en andere software om de usability van sites en marketing middelen te testen, te analyseren en te verbeteren. Daarnaast wordt u geïnformeerd welke bronnen u kunt gebruiken om up-to-date te blijven over usability normen en onderzoeksvormen.

Welke voorkennis vragen wij van u?

Om succesvol aan deze cursus usability deel te nemen is geen voorkennis nodig. Algemene vaardigheid met de computer en gevoel voor marketing is voldoende.

Wat kunt u na deze cursus usability?

Na deze cursus usability beschikt u over kennis, inzichten en handvatten om een succesvolle website, landingspagina, webshop of andere webapplicatie te realiseren. U heeft de kennis en handvatten om websitestatistieken, en andere vormen van usability onderzoek, effectief in te zetten. Daarnaast heeft u inzicht in webbezoekers gedrag en weet u hierop slim in te spelen. Tevens bent u in staat het usability proces- en middelen inzet binnen uw organisatie in te richten, te testen en waarnodig te verbeteren. U heeft de kennis en inzichten om een goede sparringpartner te zijn voor (internet)marketing- en webspecialisten of internet marketing- of webbureaus.

Hoe wordt de cursus usability gegeven?

In deze cursus brengt u theorie direct in praktijk. U gaat gedurende deze cursus actief aan de slag met het testen van uw eigen site d.m.v. usability testing- en het hanteren van richtlijnen. De groepsgrootte bedraagt maximaal acht personen, zodat de ervaren docent en usability specialist uitgebreid aandacht aan uw vragen en wensen kan besteden. Gedurende deze cursus zullen succesvolle sites en (internet)marketing campagnes uit de praktijk, die voldoen aan usability richtlijnen, de revue passeren. Bovendien ontvangt u een door LearnIT ontwikkeld usability naslagwerk.

Inhoud open training

  • Introductie in usability
  • Usability onderzoeksvormen
  • Usability richtlijnen
  • Interpreteren en implementeren van usability onderzoeksresultaten
  • Informatie binnen sites, webshops etc. aan usability normen laten voldoen
  • Navigatie van een site, webshop en andere webapplicaties gebruiksvriendelijk laten zijn
  • Usability criteria voor goede en gebruiksvriendelijke webteksten
  • Software voor usability testing

Genoemde data en prijzen zijn onder voorbehoud. De inhoud van de training wordt regelmatig aangepast aan ontwikkelingen van de software en de markt en kan derhalve afwijken van het bovenstaande.

Voorkennis

Om succesvol aan deze cursus usability deel te nemen is geen voorkennis nodig. Algemene vaardigheid met de computer en gevoel voor marketing is voldoende.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

1 dag

Prijs per dag (excl. btw)

€ 550,-

Subtotaal

€ 550,-

btw 21%

€ 115,50

Totaal incl. btw

€ 665,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Usability is beoordeeld met een gemiddelde van 9.2.

“Professionele training met een informele sfeer en ruimte voor discussie. Ook het aandacht voor de eigen omgeving (website, webshop, webapplicatie) is goed aanwezig en voldoende ruimte om eigen cases te bespreken.” - Be­oor­de­ling: 9.1

J. Leemrijse, Pink Web Applications