Cursus Vergaderen op afstand
 • Doelbewust vergaderen op afstand met de training Vergaderen op Afstand.
 • Met deze training Vergaderen op Afstand is vergaderen effectief en efficiënt.
 • Resultaatgericht vergaderen op afstand na onze training
 • Lastige online vergadersituaties de baas kunnen na de cursus Vergaderen op Afstand.
 • Leer creatieve online vergaderwerkvormen.

Vergaderen is heel goed mogelijk op afstand als er duidelijke afspraken zijn gemaakt over de houding, doelen, techniek en presentaties.

Ja, ik wil meer weten

Cursus Vergaderen op afstand

Vergaderen op Afstand, maar wel effectief en efficiënt

Vergaderen doe je het liefst aan een grote ronde tafel, waarbij je iedereen aan kunt kijken, met een groot computerscherm voor eventuele presentaties. Maar wat als het niet mogelijk is om fysiek bij elkaar te zijn? Is het mogelijk om te vergaderen op afstand via een onlineverbinding en toch ieders aandacht erbij te houden zonder dat iedereen door elkaar heen praat? Ja, dat is mogelijk. Dat ervaar je tijdens deze training Vergaderen op Afstand.

Niet alles in online te bespreken, sommige dingen bespreek je alleen face-to-face. Bovendien zijn bepaalde afspraken over online vergaderen onontbeerlijk. Bijvoorbeeld over de techniek, wat doe je als de verbinding wordt verbroken? En over de omgangsvormen, die online toch weer anders zijn dan wanneer je in elkaars fysieke omgeving bent. Wie doet wat, wat zijn de voorbereidingen en hoe open en sluit je de vergadering, dat zijn vragen die tijdens deze cursus Vergaderen op Afstand uitgebreid aan bod komen.

Effectief vergaderen

Om ook online effectief te vergaderen, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Tegelijkertijd kun je je afvragen of iedereen wel bij de vergadering aanwezig moet zijn. Zijn er agendapunten die in een kleinere groep behandeld en afgehandeld kunnen worden, hoe gebruik je de tijd zo nuttig mogelijk en kan het korter en bondiger? Online de aandacht vasthouden is moeilijker, omdat even van het onderwerp afdwalen of dagdromen, zoals bij een offline vergadering, niet aan te raden is.

Rollen, taken en voorbereiding van vergaderen op afstand.

Buiten de afspraken die voor iedereen bij een vergadering gelden, zoals op tijd komen, het woord vragen en de normale omgangsvormen, maak je bij online vergaderen afspraken over de techniek, over het uitwisselen van bestanden en over het openen (inchecken) en sluiten van de vergadering. Om iedereen erbij te krijgen, mag er best even gevraagd worden hoe het gaat en wat de deelnemers bezighoudt. En aan het eind van de vergadering is de rondvraag ook belangrijk. Zijn de afspraken duidelijk vastgelegd? Zijn er notulen gemaakt en wanneer krijgen de deelnemers die?

Inhoud training Vergaderen op Afstand

Bij de training Vergaderen op Afstand leer je hoe je de online vergaderingen niet saai en vermoeiend, maar effectief, constructief en efficiënt maakt. Je leert wat er anders is aan online vergaderen en hoe je die ook zo goed mogelijk kunt laten verlopen en hoe je lastige situaties kunt oplossen. Doelgericht vergaderen, ook online, is vergaderen met duidelijke afspraken over tal van zaken met aandacht voor het individu en met een duidelijk doel voor ogen. Niemand wil eindeloos vergaderen zonder resultaat.

Onderwerpen training Vergaderen op Afstand

 • Wat kan bij een vergadering online en wat moet face-to-face?
 • De techniek: inchecken, openen en sluiten.
 • Omgangsvormen.;
 • Presentatie.
 • Doelgericht vergaderen.
 • Rollen, taken en voorbereiding.
 • De menselijke maat.
 • Creatieve werkvormen.
 • Lastige online vergadersituaties.

Voorkennis

Basiskennis over vergaderen is een pre. Zie ook onze training Vergaderen, efficiënt en resultaatgericht.

Lesvorm

Deze training wordt via internet gegeven, live, door een trainer. Je kunt vanuit huis inloggen en de trainer zal je actief begeleiden samen met andere deelnemers.

Deelname aan een online training van Learnit is laagdrempelig en niet ingewikkeld. We maken hiervoor gebruik van de software van Zoom. Bekijk hier de animatie.

Er is voldoende tijd voor vragen en interactie met de andere deelnemers. Je kunt de training volgen vanaf een laptop, pc of een mobiel device. We raden een laptop of pc met microfoon en webcam aan. Op een laptop zijn deze meestal al aanwezig. Je kunt ervoor kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van je eigen videobeeld en geluid. Je hoeft dus niet zelf in beeld.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal:


Prijs excl. btw

€ 550,-

btw 21%

€ 115,50

Totaal incl. btw

€ 665,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 1 dagen.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.