• Leer met de juiste techniek professionele webinars te organiseren.
 • Welke camera's, microfoon en belichting is er nodig voor professionele webinars?
 • De do's en don'ts voor de perfecte webinar.
 • Tips en trucs voor een zeer geslaagde webinar.
 • Hoe gebruik en vernieuw je 'oude' webinars?

Zelf een webinar organiseren, wat heb je daar qua techniek voor nodig?

Een webinar organiseren is dé manier om een groot publiek te bereiken en je boodschap goed en duidelijk over te brengen. Met een interactief webinar waar de deelnemers vragen kunnen stellen en opmerkingen kunnen maken krijg jij een idee wat er speelt bij je doelgroep. Wat heb je nodig om een webinar te organiseren en het professioneel over te laten komen? Dat leer je tijdens de training Webinar Organiseren, de Techniek.

Je leert of het de moeite waard om de webinar zelf te organiseren of om het bij iemand te doen die alle mogelijkheden voor een webinar al kant en klaar heeft staan. We adviseren welke partijen je kunt raadplegen als je de webinar toch op jouw locatie wilt geven en wat je nodig hebt om professioneel over te komen.;

Wat heb je nodig om een webinar te organiseren?

Wanneer je een webinar organiseert heb je apparatuur nodig om alles goed en professioneel te laten verlopen. Je wilt toch niet na een uitgebreide voorbereiding dat er tijdens het webinar iets gebeurt waardoor je niet verder kunt of waardoor mensen afhaken, zoals bij een slecht beeld of een slecht verstaanbare stem. Je hebt in ieder geval meerdere camera's en een goede microfoon nodig. Verder zijn goede belichting en een green screen onmisbaar. Welke je het best kunt gebruiken, komt in de training uitgebreid aan de orde.

Wat moet je doen om een succesvol webinar te organiseren?

Om veel mensen uit te nodigen voor je webinar is een lange voorbereiding nodig. Maak mensen enthousiast, geef alvast een idee van wat ze kunnen verwachten en verstuur op tijd uitnodigingen met daarna nog een aantal herinneringen, onder andere op de dag van het webinar als laatste reminder. Deelnemers schrijven zich in via een aanmeldingspagina. Waar je bij dit alles op moet letten, komt ook aan bod tijdens de training Webinar Organiseren Technisch.

Inhoud van de training Webinar Organiseren, de Techniek

Tijdens de training Webinar Organiseren, de Techniek komt de hardware die nodig is voor een geslaagd webinar uitgebreid aan bod. Je leert welke software je kunt gebruiken en hoe. Ook het plaatsen van de camera's, microfoon en belichting voor het beste resultaat komen aan de orde. We leren je de do's en don'ts en geven je de trucs en tips voor het beste resultaat voor jouw webinar. Je eerste webinar bepaalt of de deelnemers enthousiast zijn en eventueel een volgende keer terugkomen.

Onderwerpen training Webinar Organiseren, de Techniek

De volgende onderwerpen worden behandeld bij deze training:

 • Organiseer jij je webinar zelf of vraag je een externe partij?
 • Welke partijen zijn geschikt als partner voor een webinar?
 • Gebruik meerdere camera's en welke camera's zijn geschikt?
 • Welke microfoon en waar moet je op letten?
 • Welke lampen stel je op voor de juiste belichting?
 • Hoe verander je de achtergrond met een green screen?
 • Uitnodigingen versturen
 • Waar let je op bij het aanmaken van een aanmeldingspagina?
 • Hergebruik van 'oude' webinars.

Voorkennis

Enige kennis van hard- en software is aan te raden.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Referenties

Wat anderen zeggen over deze training

Cursus Webinar organiseren technisch referenties - Gemiddeld cijfer 8.6

 • "Interessante leerzame cursus toegevoegde waarde het lesboek zodat je op het werk of thuis nog eens kunt nakijken. Met vriendelijke groet Karel Pelzer."

 • "Leuke, praktische training."

 • "Het is een organisatie die vooraf vraagt waar de training over moet gaan en met hoeveel deelnemers, je weet dus gelijk waar je aan toe bent. De samenwerking heb ik als prettig ervaren. Veel informatie gekregen maar ook in praktijk toegepast."

 • "Goed verhaal, deskundig en inspirerend, ook nog een dosis humor"

 • "Veel trucjes geleerd"

  Learnit referenties

  Bekijk alle trainingen