Learnit Training
Webinar organiseren technisch
 • Leer met de juiste techniek professionele webinars te organiseren.
 • Welke camera's, microfoon en belichting is er nodig voor professionele webinars?
 • De do's en don'ts voor de perfecte webinar.
 • Tips en trucs voor een zeer geslaagde webinar.
 • Hoe gebruik en vernieuw je 'oude' webinars?

Leer de techniek om een professioneel webinar te organiseren met de juiste camera's, microfoon en belichting met de training Webinar Organiseren Technisch.

Ja, ik wil meer weten

Webinar organiseren technisch

Zelf een webinar organiseren, wat heb je daar qua techniek voor nodig?

Een webinar organiseren is dé manier om een groot publiek te bereiken en je boodschap goed en duidelijk over te brengen. Met een interactief webinar waar de deelnemers vragen kunnen stellen en opmerkingen kunnen maken krijg jij een idee wat er speelt bij je doelgroep. Wat heb je nodig om een webinar te organiseren en het professioneel over te laten komen? Dat leer je tijdens de training Webinar Organiseren, de Techniek.

Je leert of het de moeite waard om de webinar zelf te organiseren of om het bij iemand te doen die alle mogelijkheden voor een webinar al kant en klaar heeft staan. We adviseren welke partijen je kunt raadplegen als je de webinar toch op jouw locatie wilt geven en wat je nodig hebt om professioneel over te komen.;

Wat heb je nodig om een webinar te organiseren?

Wanneer je een webinar organiseert heb je apparatuur nodig om alles goed en professioneel te laten verlopen. Je wilt toch niet na een uitgebreide voorbereiding dat er tijdens het webinar iets gebeurt waardoor je niet verder kunt of waardoor mensen afhaken, zoals bij een slecht beeld of een slecht verstaanbare stem. Je hebt in ieder geval meerdere camera's en een goede microfoon nodig. Verder zijn goede belichting en een green screen onmisbaar. Welke je het best kunt gebruiken, komt in de training uitgebreid aan de orde.

Wat moet je doen om een succesvol webinar te organiseren?

Om veel mensen uit te nodigen voor je webinar is een lange voorbereiding nodig. Maak mensen enthousiast, geef alvast een idee van wat ze kunnen verwachten en verstuur op tijd uitnodigingen met daarna nog een aantal herinneringen, onder andere op de dag van het webinar als laatste reminder. Deelnemers schrijven zich in via een aanmeldingspagina. Waar je bij dit alles op moet letten, komt ook aan bod tijdens de training Webinar Organiseren Technisch.

Inhoud van de training Webinar Organiseren, de Techniek

Tijdens de training Webinar Organiseren, de Techniek komt de hardware die nodig is voor een geslaagd webinar uitgebreid aan bod. Je leert welke software je kunt gebruiken en hoe. Ook het plaatsen van de camera's, microfoon en belichting voor het beste resultaat komen aan de orde. We leren je de do's en don'ts en geven je de trucs en tips voor het beste resultaat voor jouw webinar. Je eerste webinar bepaalt of de deelnemers enthousiast zijn en eventueel een volgende keer terugkomen.

Onderwerpen training Webinar Organiseren, de Techniek

De volgende onderwerpen worden behandeld bij deze training:

 • Organiseer jij je webinar zelf of vraag je een externe partij?
 • Welke partijen zijn geschikt als partner voor een webinar?
 • Gebruik meerdere camera's en welke camera's zijn geschikt?
 • Welke microfoon en waar moet je op letten?
 • Welke lampen stel je op voor de juiste belichting?
 • Hoe verander je de achtergrond met een green screen?
 • Uitnodigingen versturen
 • Waar let je op bij het aanmaken van een aanmeldingspagina?
 • Hergebruik van 'oude' webinars.

Voorkennis

Enige kennis van hard- en software is aan te raden.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

1 dag

Prijs per dag (excl. btw)

€ 525,-

Subtotaal

€ 525,-

btw 21%

€ 110,25

Totaal incl. btw

€ 635,25

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Webinar organiseren technisch is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.

"Leuke, praktische training."

"Ik vond het een erg goede training en denk dat ik er veel van geleerd heb. En ook tips heb gehad waar je echt iets mee kan."

"Ik heb tijdens deze training veel handvatten gekregen die ik makkelijk toe kan passen in de praktijk."

"Fijne leerzame training. Goede verhouding tussen kennis overdracht en praktijkoefeningen. Heel praktisch toepasbaar in mijn eigen werk."

"Prima training"