• Leer de fijne kneepjes van de uitvoering van een webinar.
 • Een webinar, van de voorbereiding en de presentatie tot de afsluiting. Maak fans van je bedrijf.
 • Tijdens deze training zet je spanning om in positieve energie voor de presentatie van je webinar.
 • Leer de optimale communicatie te gebruiken tijdens een webinar.
 • Hoe presenteer jij jezelf en je bedrijf tijdens jouw webinar?

Webinar organiseren, de uitvoering

Een webinar organiseren, daar komt veel bij kijken. Niet alleen tijdens het webinar om een professionele presentatie neer te zetten waar iedereen enthousiast over is, maar ook in de voorbereiding met de techniek (zie ook onze training Webinar Organiseren, de Techniek), de uitnodigingen, het aanmelden, eventueel vooraf vragen laten stellen en nog veel meer.

En, het is ook spannend. Hoe zorg je ervoor dat de spanning niet de overhand krijgt, maar zet je de spanning om in positieve energie? Hoe communiceer je tijdens een webinar, hoe presenteer jij je en hoe kom je over als presentator? Al deze en nog veel meer onderwerpen komen aan bod tijdens deze training Webinar organiseren, de Uitvoering.

Voorbereiding van de webinar

Wat is het doel van je presentatie? Welke doelen kun je nastreven en wat is de inhoud van je presentatie? In welke vorm giet je dit en weet je zeker dat je publiek daar enthousiast door wordt? Het begint al bij de uitnodigingen voor je webinar. Wat geef je voor informatie, wanneer stuur je de uitnodigingen en vraag je vooraf al om vragen aan de deelnemers? Stel je wel vragen en doe je dat vooraf, tijdens of na afloop van het webinar en hoe reageer je op die vragen? Dit kun je bij de voorbereiding uitwerken, zodat je niet opeens met feiten geconfronteerd wordt tijdens het webinar.

Hoe communiceer jij tijdens het webinar?

Tot wie richt jij je tijdens je presentatie? Spreek je de groep toe of het individu? Betrek je alle deelnemers bij de vragen van deelnemers of behandel je die achteraf? Ook je gedrag, je lichaamstaal en je manier van communiceren komen aan bod tijdens de training. Je leert hoe je de aandacht krijgt van het publiek en hoe je de aandacht vast kunt houden en de deelnemers enthousiast kunt krijgen. Het gaat niet om het opdreunen van een lesje, je geeft online een presentatie omdat je de deelnemers iets wilt leren en ze wellicht warm wilt maken voor jouw product of dienst.

Wat kun je verwachten tijdens de training Webinar Organiseren, de Uitvoering?

Tijdens de training Webinar Organiseren, de Uitvoering komt alles wat met de uitvoering van het webinar te maken heeft aan bod, van de voorbereidingen en de uitnodigen tot aan de presentatie met je manier van communiceren en de afsluiting aan toe. Hoe maak jij het beste webinar voor jouw doelgroep en hoe zorg je dat jouw presentatie zo is dat de toehoorders super enthousiast zijn en zelfs niet kunnen wachten op een vervolg webinar. Met een goed webinar zorg je voor fans van jouw bedrijf en vertel je het verhaal dat bij jouw bedrijf of organisatie past.

Onderwerpen van de training Webinar Organiseren

De onderwerpen die bij deze training aan bod komen, zijn:

 • Voorbereiden van een webinar.
 • Het begin, de presentatie en de afsluiting van het webinar.
 • Zet je spanning om in positieve energie.
 • Boeiend spreken. Maak een sprankelend webinar en een afsluiting die bijblijft.
 • Communicatie tijdens het webinar.
 • Verbale, non-verbale en paralinguale communicatie tijdens de presentatie.
 • Het doel, de structuur en de opzet van het webinar.
 • Aandacht krijgen en vasthouden, hoe doe je dat tijdens een webinar?
 • Hulpmiddelen.
 • Vragen van deelnemers behandelen.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Referenties

Wat anderen zeggen over deze training

Cursus Webinar organiseren uitvoering en interactie referenties - Gemiddeld cijfer 8.3

 • "Perfecte training!! Erg pragmatisch en direct toepasbaar!!!"

 • "Erg goede training waarbij je leert in je eigen tempo. Absoluut een aanrader."

 • "Een prima training op een mooie locatie. De persoonlijke aanpak van de trainer zorgt ervoor dat het niet verveeld. Ik heb er veel van geleerd."

 • "Bij Learnit blijven ze leren van hun eigen lessen. Wat een top cursus!"

 • "Duidelijke training waar ik veel aan heb gehad voor mijn werk. Echte aanrader."

  Learnit referenties

  Bekijk alle trainingen