« Terug naar alle thema's

Trainingen InDesign

Hieronder vind je een overzicht van onze InDesign trainingen. Je kunt onze InDesign cursussen volgen door heel het land, zowel incompany als op een trainingslocatie van Learnit.

“Na een training InDesign bij Learnit weet je heel wat meer van de materie. Een goed begin om verder op te bouwen.” Training: InDesign CC Basis - Beoordeling: 7.6

E. K. Deelstra, Rijksuniversiteit Groningen

“CS5 Indesign, de perfecte training om alle aspecten die je nodig hebt, in je eigen tempo, binnen enkele dagen onder de knie te krijgen.” Training: InDesign CS5 Basis - Beoordeling: 9.3

Jos Janssen, Atlantic Telecom

“Goede cursus met goede informatie voorziening wat betreft inschrijving, bereikbaarheid e.d. Goede lokatie nmet goed verzorgde lunch en de koffie/ thee staat altijd klaar! Wel prettig om alvast enige (minimale) ervaring te hebben zodat je een beetje beslagen ten ijs komt.” Training: InDesign CS4 Basis - Beoordeling: 8.0

E.A. van Halteren, Fishpartners

“Dit is een prima training. Kleine groepjes waarbij veel aandacht is om je persoonlijk te helpen.” Training: InDesign CS5 Basis - Beoordeling: 9.0

Naomi Warnert, Philips Electronics Nederland B.V.

“De grote mate van zelfstandigheid alsmede het werken in eigen tempo tijdens de training heb ik als zeer prettig ervaren.” Training: InDesign CC Basis - Beoordeling: 9.6

R. Señorón, Dartli Print & Repro

"Goede training, veel geleerd. Iedereen werkt op eigen tempo, dat is prettig. Door zelf meteen aan de gang te gaan met de oefeningen onthoud je het geleerde beter." Training: InDesign CC Basis - Beoordeling: 0

[link]

Welke soorten cloudopslag heeft Adobe Creative Cloud?

Adobe Creative Cloud wordt steeds populairder bij organisaties voor de grafische vormgeving, vanwege zijn vele toepassingen. Met Adobe CC kun je alle kanten op op het gebied van foto’s bewerken, video’s monteren, logo’s en illustraties ontwerpen en websites en apps maken. De hoeveelheid verschillende apps zorgt ervoor dat je altijd iets hebt wat aansluit bij de wensen en behoeften van jou en je organisatie. Bij Adobe Creative Cloud zijn er verschillende soorten cloudopslag: clouddocumenten, bibliotheken en Creative Cloud-bestanden. Alle drie hebben verschillende voordelen en toepassingen.

Clouddocumenten

Het werken met clouddocumenten heeft veel voordelen, het wordt op de achtergrond automatisch opgeslagen en is hierdoor altijd up-to-date. Het probleem van werk kwijtraken omdat je vergeten bent op te slaan is op deze manier verleden tijd! Ook eerdere versies kunnen altijd teruggezocht worden. Als je een bestand opent op je apparaat kun je er op een later moment ook offline aan werken en wordt het automatisch gesynchroniseerd wanneer je weer verbinding hebt. Daarnaast maakt clouddocumenten het mogelijk om zonder tussenstappen te schakelen tussen apparaten en verschillende apps.

Bibliotheken

Bibliotheken biedt de mogelijkheid om ontwerpelementen die voor een specifiek project of een specifieke klant zijn te verzamelen en te delen. Deze ontwerpelementen kunnen van alles zijn, van afbeeldingen tot illustraties en tekenstijlen tot kleurpaletten. Door het verzamelen en delen wordt het mogelijk om in een team allemaal dezelfde elementen te gebruiken voor documenten en projecten.

Creative Cloud-bestanden

Creative Cloud-bestanden zijn gesynchroniseerde bestanden. Net als cloudbestanden worden deze bestanden opgeslagen in een cloud en zijn ze te bewerken op elk verbonden apparaat. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen, waardoor je niet meer zomaar stukken kwijt bent. De documenten zijn te beheren op de Creative Cloud-website, waar je ook andere bestanden kan uploaden voor het project. Op deze manier heb je alle middelen bij elkaar op één plek.

Trainingen Adobe

Wist je dat Learnit allerlei verschillende Adobe trainingen aanbiedt? Van de training Adobe Creative Cloud DTP tot aan Adobe After Effects en van InDesign CC Basis tot aan Illustrator CC Vervolg, Learnit heeft het allemaal in huis! Voor een compleet overzicht van onze Adobe trainingen, klik hier voor meer informatie.

[link]

Waarom je vandaag nog moet overstappen naar Affinity!

Als je bekend bent met het bewerken van foto’s of het ontwerpen van beeldmateriaal, dan zullen de programma’s van Adobe je ongetwijfeld bekend voorkomen. Photoshop en InDesign (beide van Adobe) zijn namelijk de populairste programma’s als het gaat om foto- en videobewerking. Sinds een paar jaar heeft Adobe er echter een geduchte concurrent bij: Affinity.

De software van Affinity is op de markt gebracht door het Britse softwarebedrijf Serif Europe. Dit bedrijf kwam voor het eerst in de geschiedenis met een gelijkwaardig antwoord op de software van Adobe. Affinity Photo is namelijk te vergelijken met Adobe’s Photoshop, waar Affinity Designer het antwoord is op Adobe’s InDesign. Misschien denk je nu waarom zou ik op Affinity overstappen als ik al gewend bent aan de software van Adobe? Inmiddels kunnen we daar genoeg redenen voor geven. Bekijk hieronder alle voordelen van Affinity en wie weet kom je erachter of de software wat voor jou is!

  • De aanschaf van de Affinity software is een stuk voordeliger. Mensen die de software van Adobe gebruiken, zullen ongetwijfeld weten dat de prijzen van de verschillende programma’s van Adobe behoorlijk in de kosten kunnen lopen. Dit heeft er mee te maken dat je maandelijks een bedrag moet betalen om de software te kunnen blijven gebruiken en je documenten te kunnen openen. De software van Affinity daarentegen is een stuk voordeliger in aanschaf. Momenteel kun je Affinity Photo bijvoorbeeld aanschaffen voor het eenmalige bedrag van €27,99 (vanwege corona). Voor deze prijs heb je altijd toegang tot het programma, je hoeft dus geen abonnement of iets dergelijk aan te schaffen. Hetzelfde geldt voor Affinity Designer, dit programma kun je aanschaffen voor een vergelijkbare prijs.
  • De Affinity software is gebruiksvriendelijk. Wanneer je gewend bent om met Photoshop of InDesign te werken, dan zul je geen moeite hebben om over te stappen op de software van Affinity. Dit komt doordat de programma’s erg veel op elkaar lijken, waar Affinity zelfs nog een aantal functies heeft toegevoegd die het gebruik gemakkelijker maken. Zo is het bij Affinity mogelijk om snel de geschiedenis van je project terug te kijken, zelfs tot aan het begin van je project. Daarnaast kun je gemakkelijk met één knop in- of uitzoomen op een foto met de ‘move’ tool, waarbij je in Photoshop meerdere knoppen nodig hebt om tot hetzelfde resultaat te komen.
  • Affinity beschikt over nieuwe functies. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om raster- en vector lagen door elkaar te bewerken, pdf’s te bewerken of bestanden moeiteloos uit te wisselen tussen verschillende applicaties. Een andere handige functie waarover Affinity beschikt wordt ook wel persona’s genoemd. Dit zijn werkruimtes die gelinkt zijn aan specifieke taken. Binnen deze werkruimtes kun je gemakkelijk naar verschillende werkruimtes schakelen waardoor je voor jezelf gemakkelijker overzicht kunt houden. Adobe Photoshop beschikt ook over werkruimtes, alleen deze werken anders en zijn iets lastiger in het gebruik.

Gratis webinar over Affinity

Wist je dat Learnit binnenkort een gratis (introductie) webinar organiseert over Affinity? Onderwerpen die in ieder geval aan bod komen zijn: een korte introductie over de verschillende Affinity software, de verschillen tussen de Affinity- en Adobe software, uitwisseling van bestanden tussen Affinity en Adobe en redenen om wel of niet over te stappen op Affinity. Dus twijfel je nog of Affinity geschikt is voor jou? Schrijf je dan snel in voor het gratis webinar op 15 april tussen 11:00 - 11:30 en kom erachter! Klik hier om je in te schrijven.

[link]

InDesign: dé trends voor 2021

Adobe InDesign is een van de meest bekende softwareprogramma’s als het aankomt op het ontwerpen van de lay-out van tijdschriften, boeken, folders en overige soorten publicaties. Jaarlijks voorspelt InDesign welke trends we het jaar erop vaker terug zullen zien komen, gebaseerd op zowel ontwikkelingen in het nieuws als ontwikkelingen op het gebied van design. Het afgelopen jaar zijn er verschillende nieuws thema’s geweest die van invloed zijn op de mogelijke trends voor 2021. Ben jij benieuwd hoe InDesign de corona pandemie linkt aan trends binnen het programma? Of wil jij weten hoe je zaken als het klimaatactivisme of het black lives matter (BLM) activisme kunt terug laten komen in jouw ontwerpen? Lees dan deze blog!

  • Vernieuwingen omtrent de promotie van medische middelen. Komend jaar zullen er hoogstwaarschijnlijk veel medische campagnes ontwikkeld worden om een aantal medische middelen omtrent COVID-19 te promoten onder een groot publiek. Traditioneel gezien zijn medische verpakkingen afgebeeld met een opvallende lay-out, waarin je de typische groene kleur en veel steriel wit ziet terugkomen. Tegenwoordig kennen we veel meer manieren om te laten zien dat het om medicijnen gaat. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om herkenbare graphics te gebruiken, te kiezen voor meer kleur in de verpakking en ook het ontwerp van de verpakking mag er opvallender uitzien.
  • Het creëren van fantasierijke omgevingen. Videobellen (op kantoor) is nog nooit zo populair geweest als op dit moment. Misschien pas je zelf wel eens voor de grap je eigen achtergrond aan naar een mooi vakantieoord als je in een Zoom meeting zit of misschien videobel je wel eens met collega’s die op een andere planeet lijken te zitten. Tegenwoordig is het allemaal mogelijk door de 3D en virtual reality technologie. Mede doordat we komend jaar nog veel thuis zullen zitten, verwacht InDesign dat realistische maar ook fantasie achtergronden een grote trend gaan worden in 2021. Wie wil er inmiddels nou niet graag ontsnappen uit zijn vertrouwde omgeving, na al bijna een jaar thuis zitten?
  • Inspelen op activisme. 2020 kende veel protesten en stakingen op het gebied van klimaat en racisme. De verwachting is dat deze trends zich zal doorzetten naar 2021. Hoe kun jij hier als ontwerper op inspelen? Een verschil met een aantal jaar geleden is dat dergelijke protesten en stakingen tegenwoordig een groot publiek aantrekken. Dat betekent automatisch ook dat promotiemateriaal een bredere doelgroep moet aanspreken. Denk hierbij aan virtuele afbeeldingen die geen uitleg nodig hebben om te kunnen begrijpen waar de afbeelding voor staat.
  • Het gebruik van simpele infographics. Data en de bijbehorende statistieken worden steeds belangrijker voor organisaties. Om deze op een duidelijke en overzichtelijke manier te presenteren aan een publiek, zie je dat veel ontwerpers gebruik maken van infographics. Deze infographics/simpele illustraties kunnen complexe onderwerpen beknopt weergeven, waardoor je publiek makkelijker de kern van je boodschap begrijpt. Daarom verwacht InDesign dat we dergelijke infographics veelal zullen zien terugkomen in redactionele ontwerpen en sociale afbeeldingen in 2021.
  • Durf anders te zijn dan de rest. Typografisch gezien zagen we in 2020 veel serif lettertypen voorkomen in de marketinguitingen van organisaties. Deze lettertypen worden voornamelijk gebruikt om meer autoriteit en persoonlijkheid uit te dragen in vergelijking met de anderen zogenoemde minimal sans serif lettertypen. Vooral voor logo’s en headings gaan we deze trend nog vaker zien terugkomen in 2021. Wil je toch nog een beetje opvallen tussen alle serif lettertypen? Ga dan voor serifs met een rauwe en rustieke style.

Trainingen InDesign

Wist je dat Learnit diverse trainingen in InDesign aanbiedt? Tijdens onze training InDesign CC Basis eer je alle basisfuncties goed te gebruiken en maak je kennis met de meest indrukwekkende mogelijkheden van InDesign. In de training InDesign CC Vervolg leer je gebruik te maken van de meer geavanceerde mogelijkheden binnen InDesign. Daarnaast bieden we ook een training InDesign Interactief met In5 aan. Hierbij leer je knoppen en filmpjes toevoegen aan een responsive-folder die op alle mobiele apparaten goed werkt. Klik hier voor het gehele overzicht in InDesign trainingen van Learnit.