Learnit Training

1. Inleiding

Deze online Learnit cursus is gemaakt om u een indruk te geven van het programma Dreamweaver. In deze cursus zullen de Nederlandse termen gehanteerd worden en tevens zullen enkele populaire sneltoetsen aan bod komen. De cursus bestaat voornamelijk uit uitleg, tips en opmerkingen waarmee u direct aan de slag kunt.

1.1. Opzet van de cursus

De cursus begint met het uitleggen van de interface (schermindeling). Om u wegwijs te maken kijken we naar de verschillende onderdelen die op het scherm te zien zijn als u Dreamweaver opent.

Vervolgens laten we u zien hoe u eenvoudig een begin kunt maken met een nieuwe website.

Teksten, afbeeldingen en hyperlinks vormgeven met behulp van CSS zijn zaken die ook tijdens deze online cursus behandeld worden.

Als u enthousiast bent geworden na het doorlopen van deze online Dreamweaver cursus is het wellicht een goed idee om uw enthousiasme vast te houden en uw direct in te schrijven voor een Dreamweaver training bij Learnit om beter met het programma te leren werken. Uiteraard met professionele ondersteuning.

1.2. Downloaden en installeren

Een gratis proefversie van Dreamweaver kan van de Adobe website worden gedownload. Deze proefversie is dertig dagen geldig waarna u het programma kunt aanschaffen. De gratis proefversie beschikt, evenals de betaalde versie, over de volledige functionaliteit. Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van de Adobe Dreamweaver versie CS6. De gebruikte afbeeldingen in deze cursus zijn van een Apple computer maar voor het leren werken met Dreamweaver maakt het geen verschil of er gewerkt wordt op een Apple computer of op een Windows computer.

Learnit wenst u alvast veel succes maar vooral veel plezier!