Learnit Training

8. Pagina's toevoegen

De volgende stap is het toevoegen van drie nieuwe pagina's. Er zijn een aantal manier om dit te doen en een eenvoudige manier is het kopiëren van de index.html file in de Finder of in de Windows verkenner.

8.1 Kopiëren van de eerste pagina

Open met de Finder of de windows verkenner de map www van het bureaublad. Selecteer de index.html (homepage file) en kies uit de menubalk bewerken en vervolgens kopiëren. Om de file drie keer te kopiëren kiest u wederom uit de menubalk bewerken voor de optie plakken en deze laatste plakken stap herhaald u drie keer. Er worden nu drie bestanden naast de index file geplaatst waarvan de naam nog moet worden aangepast. Om de drie nieuwe bestanden een meer logische naam te geven klikt u met de recht muisknop op een file en kiest u Naam wijzigen. Verander de drie bestandsnamen naar: nieuws.html, literatuur.html en contact.html

8.2 Wijzigen van de inhoud

Omdat de drie nieuwe pagina's een kopie zijn van de index file, is het natuurlijk ook zo dat ze dezelfde content hebben. Het is een goed moment om dat nu te corrigeren. Open daarom de (2de) pagina nieuws.html. U kunt die file eenvoudig openen via het palet bestanden. Door te dubbelklikken op de file nieuws.html, in het palet bestanden, wordt deze geopend door Dreamweaver.

Via deze link kunt u het tekst bestand downloaden waarin de tekst staat voor de nieuws pagina. Open het tekstbestand en selecteer en kopieer de tekst met de toetsen CMD+A en CMD+V (mac) of CTRL+A en CTRL+C (windows). Selecteer vervolgens in Dreamweaver alle tekst van de kolom in het midden (ook de titel en sub-titel) en kies vervolgens in het bovenste menu voor Bewerken en Plakken. Als laatste is het een goed idee om de eerste regel te selecteren en daar een Kop 1 aan toe te kennen via het palet eigenschappen onderin het scherm (zie paragraaf 6.2). Wanneer een titel een kop 1 is zal dat door google herkend worden en als belangrijk aangestipt worden.

Verander op dezelfde manier de tekst van de bestanden literatuur.html en contact.html. U kunt de volgende twee bestanden downloaden om de tekst uit te halen literatuur link en contact link.