Learnit Training

Inspiratiesessies bij Learnit

cursist voor een schoolbord

In deze bijzondere tijd ontstaan er veel mooie initiatieven. De crisis treft ons allemaal hard. Maar wij geloven dat we hier allemaal ook sterker uit kunnen komen!

Nu velen van ons gedwongen thuis moeten blijven willen wij ons steentje bijdragen door dagelijks gratis inspiratiesessies te verzorgen. Elke sessie is in de vorm van een webinar, gegeven vanuit de thuislocatie van een learnit-trainer via het programma Zoom.

Het doel van zo’n inspiratiesessie is om jouw zorgen over de crisis zoveel mogelijk te relativeren en om jou creatief te laten nadenken over hoe jij je kan aanpassen aan de situatie. Waardoor je op een zelfde, als niet betere, manier kan door blijven functioneren.

Voor de komende periode staan er veel interessante inspiratiesessies op de planning, Schrijf je snel in onderaan de homepage, want vol is vol.

Hoe ziet een inspiratiesessie eruit?

Zoals gezegd wordt de inspiratiesessie gegeven als een soort van webinar. De sessie heeft maximaal 100 deelnemers en zal ongeveer 20 minuten duren.

In die 20 minuten staat 1 onderwerp centraal, denk bijvoorbeeld aan omgaan met emoties of feedback geven. Dit zijn allemaal onderwerpen die duidelijk gelinkt zijn aan de crisistijd waarin wij verkeren.

Daarnaast kan je ook aan meer IT-gerelateerde onderwerpen denken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het online trainingsprogramma Zoom.

Een sessie kan op verschillende manieren ingedeeld worden. Een voorbeeld is dat aan twee deelnemers gevraagd wordt om een situatie na te spelen, denk aan een lastig telefoongesprek tussen een boze klant en een medewerker van een bedrijf. Nadat de situatie is uitgespeeld mogen de andere deelnemers hun feedback geven. Aan het einde van de sessie geeft de trainer handige tips om jou in de toekomst te helpen wanneer jij in een soortgelijke situatie terecht zou komen.