« Terug naar alle thema's

Trainingen Power BI

"Deze training is geschikt als je plezier hebt in Power BI en er meer uit wilt halen. Je leert twee belangrijke dingen; namelijk hoe je data netjes ordent en combineert en hoe je de belangrijkste functies effectief kan inzetten." Training: Power BI Vervolg - Beoordeling: 0

"Inhoud van de cursus is prima, je krijgt een duidelijk beeld over de toepasbaarheid van de stof binnen de eigen organisatie. Leuke oefeningen en prima docent die inspirerend weet les te geven." Beoordeling: 0

"Geweldig" Beoordeling: 0

"Fijne leerzame training. Goede verhouding tussen kennis overdracht en praktijkoefeningen. Heel praktisch toepasbaar in mijn eigen werk." Beoordeling: 0

"Lekkere praktische cursus waaraan je meteen wat hebt in de praktijk." Beoordeling: 0

"Interessante leerzame cursus toegevoegde waarde het lesboek zodat je op het werk of thuis nog eens kunt nakijken. Met vriendelijke groet Karel Pelzer." Beoordeling: 0

[link]

De voordelen van Power BI

Power BI is een programma van Microsoft dat de afgelopen jaren sterk is toegenomen in het aantal gebruikers. Het programma is uitermate geschikt om managementrapportages te maken. Met Power BI ben je namelijk in staat om relevante data analyses uit te voeren en deze gelijk te visualiseren, ook als je geen programmeur of data scientist bent. Lees hieronder over de verschillende voordelen die Power BI te bieden heeft.

  • Power BI is volledig geïntegreerd met de andere Microsoft programma’s. Hierdoor verloopt het samenvoegen van data/informatie vrijwel vlekkeloos. Zo is het bijvoorbeeld geen enkel probleem om bijvoorbeeld data uit Excel over te zetten naar Power BI.
  • Deel gemakkelijk data met medegebruikers. Wist je dat je daarnaast gemakkelijk informatie kan delen met wie je maar wil? Per rapport of dashboard kan je namelijk zelf instellen wie toegang heeft tot deze informatie en wie aanpassingen kan doen binnen een dashboard.
  • Power BI is ook geschikt voor je mobiel. Geen laptop bij de hand? Geen probleem! Je kan je dashboard namelijk net zo gemakkelijk inzien op je telefoon. Power BI beschikt namelijk over een functie die het mogelijk maakt om het dashboard te verkleinen naar mobiel formaat, zodat alle gegevens gemakkelijk te lezen zijn.
  • Het programma is gratis beschikbaar. Dit heeft zeker aan de populariteit van het programma bijgedragen. Wil je toch liever een versie gebruiken waarin je iets uitgebreidere analyses kan maken en waarin je nog meer visualisatie mogelijkheden hebt? Dan kun je de betaalde versie aanschaffen voor slechts €8,40 per maand per gebruiker.
  • Maak handig gebruik van al bestaande dashboards en rapporten. Wist je dat er diverse verschillende applicaties bestaan die ontwerpen voor dashboards en rapporten aanbieden? MS Dynamics en Salesforce laten je gebruik maken van hun bestaande content wanneer je over deze applicaties beschikt.

Training Power BI

Wist je dat Learnit twee verschillende trainingen in Power BI aanbiedt? Tijdens onze training Power BI Basis leer je hoe je in Power BI effectieve managementrapportages maakt met gegevens uit Excel en hoe je hiermee interactieve management dashboards creëert. De kern van de training Power BI Vervolg ligt in de talloze mogelijkheden die de DAX Functies in Power BI te bieden hebben. Klik op de training voor meer informatie of om je direct in te schrijven. [link]

Hoe bereid je je voor op een online 2021?

Inmiddels wordt het langzamerhand duidelijk dat we zeker tot halverwege 2021 veelal thuis zullen zitten en dus ook thuis zullen moeten werken. Dit betekent dat er ook voor komend jaar veel online werkactiviteiten op de planning zullen staan. Hoe kun jij jezelf en je organisatie het beste voorbereiden op een online 2021? In deze blog leggen we je uit welke trainingen perfect aansluiten op online werken!

1. Zoekmachine optimalisatie (SEO). Hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekt? Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd is hiervoor de oplossing! Learnit biedt een cursus aan waar niet alleen de basisprincipes rondom zoekmachine optimalisatie met je gedeeld worden, maar waarbij ook wordt gewerkt aan je praktijkvaardigheden. Leer bijvoorbeeld hoe je je eigen website kunt analyseren en optimaliseren. Op deze manier kun jij het maximale uit je website en webverkeer halen in 2021!

2. Online marketing. De ontwikkelingen op het internet verlopen in een razendsnel tempo. Online marketing is een thema dat het afgelopen jaar een belangrijke rol speelde voor veel organisaties, en de verwachting is dat online marketing mogelijk een nog grotere rol gaat spelen in 2021. Kan jouw organisatie nog wel wat leren op het gebied van online marketing? Bekijk dan eens onze nieuwe 7-daagse cursus online marketing. Tijdens deze allesomvattende cursus leer je alle vaardigheden die nodig zijn om jouw organisatie sterk op de (online) kaart te zetten. Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze training zijn: zoekmachine optimalisatie, Google Ads, Google Analytics, Facebook advertising, e-commerce, social media marketing en contentmarketing.

3. Power BI Basis. Nu we elkaar (bijna) niet meer fysiek zien of spreken op de werkvloer, kan het soms lastig zijn om bepaalde informatie over te brengen naar collega’s. Denk bijvoorbeeld aan financiële rapportages. Voor dit soort informatie kan het handig zijn om een visualisatietool te gebruiken waardoor je op afstand gemakkelijk aan collega’s kunt laten zien wat er speelt. Een van de populairste visualisatie tools is Power BI. Learnit biedt een 2-daagse cursus Power BI aan, waarin je leert om effectieve managementrapportages te maken met behulp van jouw Excel gegevens. Op deze manier kun je met Power BI vervolgens een interactief management dashboard creëren, waarin je gemakkelijk gegevens kunt visualiseren en delen met je collega’s. Ideaal om informatie over te brengen dus!

4. Agile Scrum Basis. Scrum is niets anders dan een Agile raamwerk, dat symbool staat voor effectiever en flexibeler werken. De Agile manier van werken zorgt ervoor dat er in zelfsturende teams gewerkt kan worden, wat uitermate handig is voor de planning van complexere projecten. De focus van Scrum ligt op de communicatie binnen deze projecten, maar ook op de interactie tussen afdelingen en naar klanten toe. Nu online werken aan de orde van de dag is, zie je dat veel bedrijven gebruik maken van deze gestructureerde manier van (online) werken. Ben jij benieuwd of werken volgens deze stijl iets is voor jouw organisatie? Bekijk dan eens onze training Agile Scrum Basis. Tijdens deze training leer je niet alleen de theorie rondom deze methode, ook de vaardigheden die erbij komen kijken spelen een belangrijke rol. Wist je dat er de mogelijkheid is om na de training een officieel examen af te leggen, waarna je jezelf Scrum Master of Scrum Product Owner kan noemen? Klik op de training of informeer naar de mogelijkheden.

[link]

5 redenen om vandaag nog over te stappen van Excel naar Power BI

Excel is al jaren de grote favoriet van bedrijven voor het analyseren en in beeld brengen van data, maar hier zou zo maar eens verandering in kunnen komen. Er is namelijk een alternatief op de markt en die is veelbelovend. Power BI geeft jou de mogelijkheid om op een veel snellere manier te experimenteren met visualisaties, statistische functies en berekeningen over een breed scala aan datasets, daarnaast biedt het programma jou ook de mogelijkheid om snel verschillende oplossingen te creëren dankzij de vlotte hergroeperingsmogelijkheid van de velden.

Hieronder een lijst met 5 redenen om Power BI te gaan gebruiken:

1. Opslag en toegang tot een grote hoeveelheid data

In Excel is het voor de meeste computers al snel lastig om een bestand te openen van bijvoorbeeld 300 megabyte, of om meerdere kleine bestanden tegelijk te openen. Met Power BI zal je hier geen enkel probleem van ondervinden dankzij de krachtige ingebouwde compressie algoritmes. Hiermee is het uitwisselen en openen van data een taak die weinig moeite en geen aanpassingen vereist. Daarnaast onthoudt de software de instellingen die je gebruikt, zoals relaties tussen tabellen, zodat je deze nu ook niet meer constant hoeft te herhalen.

2. Gemakkelijk data visualiseren

Naast dat het heel snel gaat, komt jouw data er ook nog eens heel mooi uit te zien in een van de vele beschikbare grafieken, tabellen, landkaarten, workflows, etcetera. Je kunt deze heel gemakkelijk naar wens aanpassen wat er voor zorgt dat jouw rapporten er uiteindelijk heel mooi uit komen te zien.

3. Power BI op alle platformen

Een leuke extra van Power BI is dat je jouw verslag ook kunt omzetten naar iets dat makkelijk te zien is op de telefoon. Omdat het programma de data kleiner kan maken en deze anders in kan delen ziet jouw verslag er dus niet alleen goed uit op de computer maar ook op de telefoon: ideaal voor de tijd waarin we leven.

4. Gebruik een van de vele templates

Power BI biedt ook nog eens een groot overzicht aan templates om mee te werken. Als je even snel een verslag in elkaar moet zetten of wel wat inspiratie kunt gebruiken kan Power BI jou dus snel uit de brand helpen. Power BI biedt jou hierbij een overzicht aan vooropgezette rapporten en dashboards die jij gelijk kan overnemen en invullen met jouw data.

5. Integratie met alle Microsoft producten

Power BI hoeft niet een opzichzelfstaand iets te zijn, je kunt het namelijk heel eenvoudig koppelen aan andere Microsoft sofware. Zo kun je het programma zo instellen dat je waarschuwingen op je mail ontvangt als een doel in Power BI niet behaald wordt en heb je daarnaast ook naadloze integratie met Excel.

Webinar terugkijken

Heeft deze blog jou enthousiast gemaakt over Power BI? Kijk dan hier het gratis webinar over Power BI terug van 20 februari 2020. Hierin laat Maaike jou met behulp van voorbeelden zien hoe je Power BI kunt gaan gebruiken.