Learnit Training
« Terug naar alle thema's

Trainingen Flash

Leer animaties, webvideo's en webapplicaties maken met Adobe FLash. Wij bieden de cursus FLash aan in alle versies van beginners tot gevorderden.

CursusnaamDuur

[link]

Webdesign: vijf trends in 2017

Wat brengt 2017 als het om webdesign gaat? We werpen een kleine blik vooruit en gaan in op de trends en verwachtingen voor het nieuwe jaar.

1. Websites worden nog mobielvriendelijker

Websites worden mobieler. De designs groeien mee in die trend. In 2017 worden websites dan ook nog meer mobile friendly (echt goed responsive en geschikt voor mobiele telefoons). Daarnaast zul je in 2017 zien dat het aantal websites dat in beginsel voor mobiele telefoons wordt ontworpen (en dus zogenoemd ‘mobile first’ is), zal toenemen. Niet alleen het design zal meer en meer voor een klein scherm worden gemaakt: in de content zal flink worden gesneden. (En dat heeft uiteraard gevolgen voor het uiteindelijke design.) Veel webdesigners zullen op zoek gaan naar de balans: ‘mobile first’ is in de desktop-versie soms best een uitdaging.

2. Atomic design komt helemaal terug

Atomic design is een manier van designen waarbij je steeds dingetjes opnieuw gebruikt. (Atomen vormen moleculen en moleculen vormen op hun beurt stoffen.) Kijken we nu naar een website, dan zien we los van elkaar allemaal kleine elementjes: zoekknoppen, icoontjes, tekstvelden… Die losse elementen vormen samen één ander element, namelijk een zoekveld. Dat zoekveld vormt samen met het menu dan weer de header. En zo ga je door. Nieuw is het niet, atomic design. Maar in 2017 zullen veel webdesigners weer zo naar ontwerpen kijken. Het voordeel is dat je basiselementen in verschillende volgorden hergebruikt, hetgeen de huisstijl en de totale look and feel van het design ten goede komt. Daarnaast is het prettig om op deze manier te ontwerpen: de kleine brokjes bieden houvast. En ze zijn makkelijk te gebruiken door bijvoorbeeld een dtp’er of communicatiespecialist.

3. Hamburgermenu’s winnen terrein

Afgelopen jaar steeg het aantal hamburgermenu’s op desktop-websites al gestaag. De fullscreen-navigatie die eraan gekoppeld is, schrikt sommigen af. (Je klikt op een icoon en ineens is je hele scherm gevuld met linkjes…) Maar deze manier van navigeren heeft ook voordelen: de gebruiker kiest heel bewust om zijn navigatieroute te starten.

4. Het mag weer 3D

Het flat design zien we komend jaar steeds minder. Dankzij de populariteit van materiaal design zijn diepte, ronde corners en versieringen terug. Hoe uitbundig het design zal worden, wachten we af. We zijn benieuwd!

5. Meer gebruikersvriendelijke designs

Veel bedrijven nemen geen enkel risico als het gaat om gebruikerspaden: ze willen iets waarvan is bewezen dat het lekker navigeert en aansluit bij de wensen en vragen van de websitebezoeker. Gelukkig is er een groot aantal uitgebreid geteste UX-designs en frameworks, dat meer en meer de basis vormt van verschillende ontwerpen. (Overigens liggen deze frameworks ook aan de basis van veel populaire Wordpress-thema’s.) Natuurlijk is maatwerk altijd het best, maar toch geloven we dat de populariteit van de ‘bewezen’ frameworks een beetje bijdraagt aan het gebruiksvriendelijker maken van het world wide web.

Zelf aan de slag? Volg dan één van onze webdesign-trainingen.

[link]

Dag Flash. Hallo Animate CC!

Het is zover. Flash Professional CC krijgt een nieuwe naam: Adobe Animate CC. Uiteraard verandert niet alleen de naam, maar worden er ook nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Het is de bedoeling dat Animate CC de nieuwe standaardtool wordt voor iedereen die webanimaties wil maken. SWF- en AIR-formats worden nog steeds ondersteund, evenals HTML5. Door samen te werken met Google en Facebook wil Adobe de bestaande Flash-content nog steeds beschikbaar houden. Adobe zegt Flash Professional CC helemaal vanaf het begin te hebben heropgebouwd om dit mogelijk te maken. Waarom veranderen ze van naam en wat zijn de nieuwe mogelijkheden waar je straks gebruik van kunt maken? Lees hier verder en ontdek alles wat je moet weten over Adobe Animate CC.

Waarom veranderen ze de naam?

Flash heeft een turbulent verleden en een slechte identiteit opgebouwd. Toen Apple stopte met het ondersteunen van Flash op de iPhone en IPad, leek het al einde verhaal te zijn. Veel marketeers bleven er echter nog steeds gebruik van maken. Nu onder andere advertentieblockers zo populair zijn geworden, lijkt dit pad voor hen inmiddels ook niet meer rendabel. En door verscheidene problemen met het programma en verschillende versies, is het slim van Adobe om het roer om te gooien met een volledig nieuwe naam. Wat verandert er?

Mogelijkheden

Omdat HTML5 voornamelijk gebruikt wordt, legt Adobe hier sterk de nadruk op door een nieuwe HTML5-videospeler die de oorspronkelijke Flash variant vervangt. Van welke mogelijkheden kun je straks nog meer gebruik maken?

Tekenen

 • Betere penselen die ervoor zorgen dat u gemakkelijk strakke vectorlijnen kunt maken en toegang krijgt tot live previews.
 • Bij elkaar liggende frames kunnen nu verschillende alfa- en kleurwaarden hebben, zodat het gemakkelijk wordt om ingewikkelde animaties te maken.
 • Met Vector art brushes kunt u het pad van een lijn aanpassen nadat deze getekend is en naar elk formaat schalen zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Het is ook mogelijk om zelf penselen te maken of te importeren.
 • Het wordt gemakkelijker om audio-loops direct op de tijdlijn en zonder code te beheren.
 • Verander sneller van kleuren, doordat deze automatisch in de rest van het project kunnen worden aangepast.
 • Je kunt het canvas 360 graden draaien om echt elk puntje goed op de i te zetten.

Output

 • Het is nu mogelijk om video’s te exporteren voor de nieuwste Ultra HD en HI-HPI-displays.
 • Wil je verder werken in Adobe Muse, DPS, InDesign of Dreamweaver? Geen probleem, exporteer je project simpelweg als een .OAM bestand.
 • HTML5 Canvas, Flash (SWF), WebGL, Air en andere platformen zoals SVG worden door Adobe Animate CC gewoon ondersteund.
 • Hebt u nog oude content liggen? Wek ze opnieuw tot leven door ze te optimaliseren voor iedere resolutie.

Integratie

 • Met Creative Cloud Libraries krijgt u gemakkelijk toegang tot al uw afbeeldingen, kleuren, penselen en vector-illustraties.
 • In Adobe Stock krijt u direct toegang tot miljoenen illustraties waarmee u zelfs kunt animeren.